Zoster u Podgorici uz horsko pjevanje publike

Knezović nije često komunicirao sa publikom osim što je napomenuo par puta da je "grupa Zoster vaša grupa"
4 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2013. 16:49h

Mostarski rege/rok sastav Zoster ponovo je napunio podgorički Montenegro pab, skoro dvije godine nakon posljednjeg druženja na istom mjestu, iako je već u najavi rečeno da sinoćni koncert neće donijeti puno toga novog u odnosu na prošli.

Gosti iz Bosne i Hercegovine uz ovacije su izašli na binu oko 22.30 i koncert počeli vožnjicom u sporijem ritmu, dok je publika uzvraćala glasnim pjevanjem stihova u glas sa frontmenom Mariom Knezovićem što je mamilo osmjehe na licu članova benda. Repertoar Zostera sačinjavao je presjek njihovog dosadašnjeg rada, ali su pjesme sa izdanja koja su prethodila aktuelnom albumu "Imači kada" dobile novo ruho na koje je publika odlično reagovala iako joj je često trebalo malo vremena da shvati o kojoj se numeri radi.

Modifikacije starijih pjesama uslovile su nešto mirniji ton istih, ali je bend na sredini koncerta malo ubrzao stvari pa se njihanje uz rege ritmove povremeno pretvaralo u skakanje da bi se sve završilo gitarskim krešendom.

Knezović nije često komunicirao sa publikom osim što je napomenuo par puta da je "grupa Zoster vaša grupa". Znojav, u košulji koju je još samo falilo da raskopča, u svom maniru je komično oponašao narodne pjevače šireći ruke i plešući, paleći cigaretu za cigaretom, dok se horsko pjevanje publike odlično uklapalo uz njegov vokal dajući dodatnu snagu izvedenim pjesmama.

Utisak je da su prisutni malo bolje reagovali na stare hitove u odnosu na pjesme sa aktuelnih "Imača kada". Biće zanimljivo vidjeti što će zaokret ka nešto rokerskijem zvuku i malo ozbiljnijem tonu u tekstovima na tom albumu donijeti Zosteru, jer bend za sada na tom polju djeluje pomalo neubjedljivo. Knezović se pokazao kao efikasniji tekstopisac kada primjenjuje ironičan stav po kojem su ranije numere mostarskog benda poznate. Neke novije pjesme koje krasi direktnija poruka i mračniji zvuk nego što smo to navikli od Zostera, poput "Izbjeglice" teško je shvatiti ozbiljno dok se pjevač šegači po bini. Šaljivija strana diskografije mostarskog benda ironično, bar za sada, posjeduje veću težinu u stihovima nego noviji, uslovno rečeno - ozbiljniji dio pjesama u kojima je često i manje prepoznatljive igre riječima, a više opštih mjesta.

Knezović i družina su prvobitno koncert okončali oko ponoći, ali nisu dugo slušali negodovanje publike prije nego što su joj podarili još par pjesama, među kojima je bila i možda nepotrebno ponovo izvedena "A gdje sam bio ja". Nakon toga Zoster je vjerovatno imao u planu definitivni silazak sa bine, ali je bučno skandiranje prisutnih "hoćemo još" natjeralo bend da još malo produži svirku prije konačnog kraja druženja.

Galerija

Bonus video: