Opet, na zahtjev publike: Dino Kapetanović i Petar Šundić sviraju hitove EKV-a

"Svaki grad smo prošli po dva puta zbog velike potražnje, a ove godine postoji mogućnost da gostujemo i u Beogradu, Mostaru, Hrvatskoj"
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2013. 18:25h

Dino Kapetanović (gitara) iz Autogenog treninga i Petar Šundić (klavijature) iz grupe Marble i ovog novembra obilježiće svirkama širom Crne Gore godišnjicu smrti Milana Mladenovića, frontmena kultne rok grupe EKV-a.

Njih dvojica su prošle zime svirali hitove pomenutog benda u gotovo svakom većem gradu Crne Gore, a počev od sljedećeg utorka, kada će nastupiti u Podgorici, Kapetanović i Šundić će obnoviti priču iako tvrde da im to nije bila namjera.

Kapetanović je otkrio da će se ovogodišnje svirke razlikovati po tome što neće biti "unplugged", već će Šundić na klavijaturama pokušati da dočara "mistične i magične boje koje je Margita Stefanović stvarala"

"Opet ćemo obilježiti godišnjicu smrti Milana Mladenovića sa velikim zadovoljstvom.

Publika je to tražila od nas, mi zaista nismo htjeli da dosađujemo, ali izgleda da smo ostavili trag prošle zime i na zahtjev publike ćemo ponovo odati počast bendu koji je ostavio veliki trag u muzičkoj istoriji ovih prostora. Bez nekih ambicija i sa ponosom ćemo se pozabaviti tim poslom", kazao je Petar Šundić za "Vijesti".

On je saopštio da je izuzetno zadovoljan prošlogodišnjom turnejom i izrazio nadu da će sve biti makar na istom nivou i ove zime.

"Svaki grad smo prošli po dva puta zbog velike potražnje, a ove godine postoji mogućnost da gostujemo i u Beogradu, Mostaru, Hrvatskoj. Veličina nasljeđa EKV-a nas obavezuje da se ozbiljno posvetimo tome", kazao je Šundić.

On je otkrio da će se ovogodišnje svirke razlikovati po tome što neće biti "unplugged", već će Šundić na klavijaturama pokušati da dočara "mistične i magične boje koje je Margita Stefanović (klavijaturistkinja EKV-a) stvarala".

Prema njegovim riječima, sa Kapetanovićem će na svirkama izvesti 30-ak pjesama EKV-a, a najavio je i mogućnost da se na repertoaru nađu još neki hitovi poznatih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Za sada je poznato da će duo nastupiti 5. novembra u Podgorici u "London pabu", 7. u Nikšiću u "Montenegro pabu", 9. u Ulcinju u “Captain Schooku”, a ostaje još da se u narednih par dana ugovore datumi i lokacije za Bar, Kotor, Berane, Herceg Novi i Kolašin.

Milan Mladenović je preminuo 5. novembra 1994. od raka pankreasa, a godišnjica njegove smrti tradicionalno se obilježava raznim događajima širom ex Yu prostora.

Popularni muzičar je pretprošle godine dobio plato u Beogradu ispred Doma omladine, a po njemu su nazvane i ulice u Zemunu, Podgorici i nedavno u Zagrebu. Rođen je 21. septembra 1958. u Zagrebu. Bio je osnivač grupa Limunovo drvo i Šarlo akrobata i frontmen benda Katarina II, koji je potom postao EKV.

Šundić je prije četiri godine na nikšićkom Bedemu organizovao manifestaciju "Tribute to EKV" u kojoj je učestvovalo preko 40 lokalnih muzičara, a iz koje je nastao Bedem fest.

Galerija

Bonus video: