U KIC-u uživali uz sevdalinke

Presedan nije bila samo publika koja nije kasnila, već su i članovi pratećeg orkestra, koji su se tačno u 20 časova, kao što je predviđeno, pojavili na bini
6 komentar(a)
Sejdefa veče, Foto: Zoran Đurić
Sejdefa veče, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.11.2013. 08:21h

Podgorica - Veče pod nazivom "Sejdefa" na kojem su u interpretaciji Veselica, Zdravka Đuranovića, Dijane Hazirović i orkestra pod upravom Šukrije-Žutog Serhatlića, koji je takođe pjevao, izvedene najljepše pjesme sa prostora Crne Gore posvećene muslimankama, održano je sinoć u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović.

Iako je podgorička publika navikla da na koncerte kasni, ovoga puta sala je bila puna čak desetak minuta prije nego je predviđen početak. Ni oni koji su mislili da su poranili, ijesu uspjeli da nađu mjesto u parteru, pa su se uputili su na terasu da odatle isprate događaj.

Presedan nije bila samo publika koja nije kasnila, već su i članovi pratećeg orkestra, koji su se tačno u 20 časova, kao što je predviđeno, pojavili na bini.

Prisutne je najprije ispred organizatora Fonda za manjine i KIC-a Budo Tomović pozdravio voditelj Sabrija Vulić, ističući da su organizatori na ovaj način htjeli da sačuvaju sevdalinku i dio muslimanskog kulturološkog sadržaja od zaborava.

Publika je uglavnom bila sastavljena od starije generacije, ali je bilo i mađih momaka i djevojaka koji su došli da uživaju uz sevdalinku. Izvođače je tokom čitave večeri pratilo pjevanje publike koja nije štedjela dlanove. Prisutni su, osim između numera, često nagrađivali učesnike koncerta aplauzom i tokom pjesme.

Bonus video: