Zoster: "Imači kada" je introvertan album, traži strpljenje i slušanje

Svirke u Nikšiću (NK Pub, 3.11.) i Podgorici (Montenegro Pub, 4.11.) počeće u 22.30. Cijena ulaznice je 4 €
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2013. 21:24h

Mostarski rege rok sastav Zoster nastupiće 3. novembra u nikšićkom NK pabu, a veče kasnije u podgoričkom Montenegro pabu u sklopu "Nikšićko Rock's" platforme.

Kako je otkrio za "Vijesti" frontmen ovog sastava Mario Knezović, predstojeće svirke se repertoarski neće mnogo razlikovati od prošlih nastupa na istim mjestima krajem 2011.

"Biće sličan repertoar, ali će se sigurno razlikovati energijom, jer smo mi uvijek prisutni na koncertima, nikad to nije odrađivanje, osim ako nemamo tehničkih problema koji nam onemogućuju kontakt sa publikom", objasnio je pjevač i obećao dobru zabavu.

On je kazao da će nastupi u Podgorici i Nikšiću ujedno i zatvoriti jednu fazu rada grupe vezanu za album "Imači kada" , objavljen početkom prošle godine.

"Kad se vratimo iz Crne Gore objavićemo singl koji će najaviti novi album koji pripremamo za sljedeću godinu. Imamo dosta materijala i u narednom periodu ćemo odabrati što će se naći na albumu", otkrio je pjevač.

Knezović je kazao da se izdanje suštinski neće puno razlikovati od "Imača kada", ali da su nove pjesme svakako drugačije i donose poseban šmek.

Radni naziv izdanja je "Ratni album", a njime će Zoster obilježiti stogodišnjicu od početka Prvog svjetskog rata i baviće se temom rata kao brenda i nečega što je obilježilo prostore na kojima živimo.

Što se tiče "Imača kada", Knezović kaže da je njegov bend prilično zadovoljan recepcijom.

"Taj album je dosta introvertan, traži strpljenje i slušanje, mislim da smo baš to i htjeli sa njim da napravimo. Tiha voda brijeg roni. Reakcije su pozitivne", kazao je on.

Zoster se nedavno vratio sa skandinavske turneje, a Knezović kaže da ih je to putovanje oplemenilo.

"Nikad nismo bili u Švedskoj, recimo. Ljudi znaju naše pjesme i tamo, što je super i puno nam je značilo", dodao je on. S obzirom na dobar prijem u Skandinaviji, utisak je da bi se Zoster dobro snašao i na predstojećem Eurosongu u Danskoj. Bend je prošle godine ponudio da bude predstavnik BIH na tom takmičenju o svom trošku.

"Mislim da je to nemoguća misija zbog kotizacija, članarina koju treba platiti za učešće. Ali mi smo bili ozbiljni, jer bismo na taj način otišli rasterećeni i mogli bismo da ostanemo svoji.

Sad da nam neko to ponudi ne znam da li bismo prihvatili, morali bismo da razmislimo", ispričao je Knezović. Svirke u Podgorici i Nikšiću počeće u 22.30, a cijena ulaznice za biće četiri eura.

Galerija

Bonus video: