Nakon pet godina: Tom Vejts opet na bini

Vejts je 27. oktobra nastupio na dobrotvornom koncertu u okviru akcije Bridge School Benefit u Kaliforniji
87 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2013. 14:04h

Popularni američki kantautor Tom Vejts je poslije pet godina imao duži samostalan nastup pred publikom, odsviravši ukupno 10 pjesama na događaju koji je bio dio dobrotvorne akcije čiji je pokretač Nil Jang.

Tom Vejts je 27. oktobra nastupio na dobrotvornom koncertu u okviru akcije Bridge School Benefit u Kaliforniji, a osim njega na tom grupnom koncertu su nastupili i Queens Of The Stone Age, My Morning Jacket i Crsosby, Stills, Nash & Young. Bio je to Vejtsov prvi ozbiljan samostalni nastup nakon onoga koji je imao u Dabliln Finiks parku u avgustu 2008. godine.

Prošle godine u maju, Tom Vejts i bend The Rolling Stones nakratko su imali zajednički nastup u Orakl Areni u Oklendu kada su zajedno izveli pjesmu "Little Red Rooster".

Vejtsu se na ovom koncertu na bas gitari pridružio Les Klejpul, koji je svirao u bendu Primus, a gitaru i harmoniku je svirao Dejvid Hidalgo iz sastava Los Lobos. Tokom koncerta Tom Vejts je odsvirao klasike poput "Singapore", "Cemetery Polka" sa albuma "Rain Dogs", kao i pjesme "Tom Traubert's Blues" i neke od najnovijih pjesama sa njegovog posljednjeg albuma "Bad as me" iz 2011. godine, poput "Chicago", "Last Leaf" i "Raised Right Men".

Prije samog nastupa na svom nalogu na Fejsbuku Vejts je u svom karakterističnom uvrnutom stilu napisao "Imao sam zaista najbolju nameru da ostanem kod kuće i radim na mojoj masci Džeroma Dejvida Selindžera koju ću nositi za Noć vještica, ali kada mi je Nil rekao da će poslužiti pečene kravlje oči na probušenoj gumi i to bez glutena, sam sam se pozvao".

Prve večeri (26. oktobra" nastupio je bend Arcade Fire zajedno sa Nilom Jangom, a vođa grupe Vin Batler je prije nego što su izveli pjesmu saopštio da je sanjao da je napisao i otpevao pjesmu koja je zvučala kao neka od pjesama Nila Janga i da se pjesma zove " I Dreamed A Neil Young Song". Tada je na binu pozvao legendarnog muzičara na binu da je odsviraju.

Galerija

Bonus video: