Morisi: Nažalost, nisam homoseksualac, već humanoseksualac

Objava autobiografije Stiva Morisija ponovo je podstakla debatu oko seksualnosti kontroverznog frontmena "Smitsa"
113 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2013. 07:07h

Nakon što je u svojoj autobiografiji progovorio o svojoj vezi s muškarcem, bivši frontmen kultnog mančesterskog benda "The Smiths", Stiven Patrik Morisi, na svojoj je internet stranici "True To You" objavio da "nažalost nije homoseksualac, već humanoseksualac".

"Nažalost, nisam homoseksualan. Tehnički sam humanoseksualan. Privlače me ljudska bića. Ali naravno, ne previše njih", glasi Morisijeva izjava objavljena na sajtu putem kojeg komunicira sa fanovima.

On je u knjizi "Autobiografija" opisao svoju prvu ozbiljnu vezu sa Džejkom Ovensom Voltersom riječima "po prvi put u životu vječito 'ja' postaje 'mi', napokon sam našao nekoga".

"Džejku i meni nije bilo potrebno ničije društvo, bili smo dovoljni jedan drugom", navodi između ostalog Morisi u svojoj knjizi.

Par se upoznao u restoranu 1994. godine, a Morisi u knjizi tvrdi da ga je Džejk pratio do kuće, gdje je, "kad je zakoračio unutra, ostao dvije godine".

U javnosti su te objave ponovo izazvale debatu o njegovoj seksualnosti. Naime, Morisi je veći dio svoje karijere isticao da je u celibatu, ali nikad javno nije definisao svoju seksualnost, stoji na sajtu entertainment.time.com.

U memoarima, 54-godišnji Morisi takođe je opisao nedostatak interesa za djevojke kad je bio mlad, ističući kako mu je "puno uzbudljivije bilo mnoštvo trkačkih motora koje je njegov otac dovozio kući".

Kasnije u knjizi otkriva i da je jedno vrijeme razmišljao da ima dijete sa ženom, te, između ostalog i da ga je "školski učitelj dodirivao na neprimjeren način".

Galerija

Bonus video: