Miško Plavi u Ulcinju: Ovakvo nebo ne postoji nigdje

Srpski multiinstrumentalista i kantautor u subotu nastupa na Velikoj plaži
580 pregleda 0 komentar(a)
Miško Plavi, Foto: Promo
Miško Plavi, Foto: Promo
Ažurirano: 27.07.2018. 15:50h

Srpski muzičar Milivoje Petrović, poznatiji kao Miško Plavi održaće u Ulcinju, u subotu, 28. jula koncert pod nazivom “Za 10”. On će nastupiti na Velikoj plaži u okviru kompleksa Dolcinium Kitesurf kluba od 22 sata i 30 minuta, uz slobodan ulaz.

Ovo nije prvi put da Miško svira u Ulcinju, ali će ovoga puta nastupiti sam, a šta će na koncertu koji je dio After Beach Parties serijala publika imati priliku da čuje, za Vijesti je otkrio:

“Biće to program sa kojim nastupam u Japanu i nove numere sa CD-a “1000 osmeha” koji će se u prodaji pojaviti na jesen”.

Muzičar je karijeru započeo krajem sedamdesetih, kao jedan od autora iz generacije Novog talasa svirajući u bendovima “D Boys”, “Piloti” i EKV, a već duže vrijeme bavi se instrumentalnom muzikom. Kroz svoje kompozicije kombinuje više žanrova - džez, tango, etno motive.

Kako je lokacija na Velikoj plaži specifična, o tome koliko je prilagodio repertoar mjestu gdje će svirati kaže:

“Nijedan koncert nije isti. Zavisi od publike, mjesta, atmosfere. Imao sam hiljade nastupa širom svijeta, ali ovakvo nebo ne postoji nigde. To je najljepši mogući ambijent za moju muziku. Hvala Dolcinijumu i svim prijateljima sa plaže, rijeke, iz Ulcinja što podržavaju muziku i ono što radim”, ističe multiinstrumentalista i kantautor.

Posebno ga raduje što u Ulcinju ima dosta stranaca, pa će i oni imati priliku da čuju njegovu muziku. Zbog toga će, kako otkriva svirati i nekoliko obrada stranih izvođača.

Miško se raduje što će na ovom koncertu predstaviti i neke od novih kompozicija, sa albuma na kojem će, pored njega, svirati i srpski pijanista Vasil Hadžimanov, kao i Srđan Dunkić, a kao specijalni gosti pojavljuju se pjevačica Ana Stanić i Miroslav Tovirac na basu. O tome kakvi su mu planovi za naredni period, kaže:

“Nakon izlaska novog CD-a biće veliki promitivni koncert na beogradskom Kolarcu. U planu je i turneja po Japanu, 11. po redu”.

Bonus video: