Pank bend Goblini objavio spot za pjesmu "Deca iz komšiluka"

Poslije skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proljeća 2010.godine
174 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2013. 11:17h

Pank rok bend Goblini objavio je spot za pjesmu "Deca iz komšiluka", kojim najavljuju povratnički CD album "Roba s greškom".

"Ovo nije pjesma Goblina, ovo je prenošenje poruke svih onih ljudi koji nas okružuju, koji sa nama prolaze i proživljavaju iste ili slične životne situacije, i smatrali smo da su oni jednako zaslužni, ako ne i više nego mi, da se pojave u spotu", kaže frontmen Branko Golubović-Golub.

"Robu s greškom" objaviće polovinom novembra na CD-u promoterska kuća Long Play, a to će biti Goblinima prvi album još od "Re-Contra" iz 1999. godine.

Goblini su 1992. godine u Šapcu osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Golubović.

U karijeri su objavili četiri studijska albuma: “Goblini” (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996) i “Re-Contra” (1999), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine.

U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert prije prestanka rada Goblini su odsvirali 7. juna 2001. u Zagrebu.

Poslije skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proljeća 2010.godine.

U postavi su bili Golubović (vokal), Jovanović (gitara), Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi).

Bend je tog ljeta objavio CD singl "Crno na belo" sa pesmama "Luna/Kao da…" (u zajedničkoj produkciji SKC-a Novi Sad i Šabačkog letnjeg festivala). Izlazak singla pratio je spot za pesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV.

Gobline trenutno čine Golubović, Jovanović, Kokotović, Arnautović i gitarista Leonid Pilipović, koji je prethodno već sa Goblinima snimio album "U magnovenju".

Galerija

Bonus video: