Eurosong: Bregović radi pjesmu za Ukrajinu

Vođa nekada popularnog Bijelog dugmeta sam će izabrati izvođača svoje pjesme
92 pregleda 2 komentar(a)
Goran Bregović, Foto: Arhiva Vijesti
Goran Bregović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.10.2013. 15:08h

Muzičar svjetske slave Goran Bregović i pored mnogobrojnih uspjeha u karijeri, ne može se pohvaliti da je imao dobre rezultate i kad je u pitanju najveće evropsko muzičko takmičenje - Eurosong. No, to nije smetalo Ukrajincima da ga angažuju za predstojeće takmičenje, koje će u maju biti održano u Danskoj, tvrdi Dnevni avaz.

Iako se povodom ove informacije Brega još nije oglasio, a takođe je još nezvijesno da će Ukrajina imati predstavnika na ovom takmičenju, jer nije potvrdila učešće na Eurosongu, prema pisanju pomenutog lista, Avaz tvrdi da će od ove saradnje muzičar biti bogatiji za 50 hiljada eura.

Naime, Bregović je pokušao da izbjegne ponovno učešće na Eurosongu, pa je Ukrajincima dao “visoku cijenu”, ali su mu brzo odgovorili na njegov zahtjev, uplatili mu novac, pa će zbog toga biti prinuđen da kaže “Da”.

Vođa nekada popularnog Bijelog dugmeta sam će izabrati izvođača, a navodno će ukrajinski izbor predstavnika biti sličan onom u Srbiji kada je odlučeno da njegovu pjesmu pjeva Milan Stanković.

Bregović trenutno na svjetskoj truneji promoviše aktuelni album "Šampanjac za Cigane", a predstoje mu koncerti u Češkoj, Slovačkoj, kao i Ukrajini.

Bonus video: