Za pijane ljude: Luka Berane objavila novi singl

"Plan je da u razmacima od po sedam do 15 dana izađe svih šest novih pjesama na sličan način, nakon čega bi materijal za album bio kompletiran"
54 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2013. 19:46h

Rok grupa Luka Berane objavila je pjesmu “Socijala” sa svog predstojećeg debi albuma. Prva od, kako su najavili, šest novih pjesama koje će se naći na pomenutom izdanju dostupna je za preslušavanje na YouTube servisu.

"Plan je da u razmacima od po sedam do 15 dana izađe svih šest novih pjesama na sličan način, nakon čega bi materijal za album bio kompletiran", kazao je za “Vijesti” gitarista Bojan Đaković.

On je dodao da će se za sada pjesme naći samo na YouTubeu, a kada materijal bude kompletiran biće ga moguće besplatno preuzeti sa Interneta.

Muziku i aranžman za pjesmu uradio je Novo Brakočević, a tekst su pisali Bojan Đaković i Gojko Cimbaljević. Đaković je najavio da će “Socijala” uskoro biti i ekranizovana.

"To je najmračnija pjesma koja će se naći na albumu, ali na žalost oslikava u potpunosti sumornu realnost radničke klase i propale privrede", objasnio je on.

Uz šest novih pjesama na prvom albumu Luke Berane naći će se i ranije objavljene “Pusta tama”, “Beranska sirena”, “Balada mornara” i “Nema više bijelih brava” koja će biti ponovo snimljena u novom aranžmanu.

"Definitivno će u pjesmi “Vesele devedesete” gostovati Petar Dević, jer do sada nije imao priliku da pokaže svoj puni kapacitet, kako izgleda kad se jedan Dević razgrlati. Jedini problem je što Petar traži 10 hiljada, a mi mu za sada nudimo između pet i 17 eura. Nadamo se da nećemo ići do 17", kazao je Đaković ranije za “Vijesti” i objasnio da će debi Luke Berane biti album za pijane ljude.

"Takvi su ga pravili, takvi će ga slušat", kazao je on u šali.

Galerija

Bonus video: