Grupa "Dža ili bu": Dok sviraju ne razmišljaju o novcu

Rok sastav iz Srbije će sutra svirati u Nikšiću, a u ponedeljku će nastupiti u Podgorici.
0 komentar(a)
Dža ili bu, Foto: Facebook
Dža ili bu, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.10.2013. 14:54h

Beogradski rok sastav “Dža ili bu” će u sklopu turneje na kojoj promoviše novi album "Kukovo leto" svirati sjutra veče u nikšićkom "NK pabu", a sljedeće noći u podgoričkom "Montenegro pabu". Ulaz na obje svirke koštaće tri i po eura.

Srpski bend je prve samostalne koncerte u Podgorici i Nikšiću tokom višedecenijeske karijere imao tek prošle zime. Pjevač Nebojša Simeunović Sabljar kazao je za "Vijesti" da mu je drago da su se relativno brzo vratili.

“S obzirom na to da prije toga nikad nismo svirali u Crnoj Gori, to je odlično. Sad ćemo nastaviti da održavamo kontakt, trudićemo se da dolazimo makar jednom godišnje. Prošli put je bilo zaista odlično, tako da očekujem da i sada bude minimum tako", predočio je frontmen očekivanja.

Bend će ovoga puta promovisati album "Kukovo leto" nedavno objavljen za PGP-RTS, a Sabljar je najavio da će svirati gotovo sve pjesme sa njega, te da će svirke trajati duže - oko dva sata. On je otkrio da su dosadašnje reakcije na album odlične, te da prodaja ide dobro.

"Sad samo to treba pogurati koncertima. Na nastupima prolazimo uglavnom vrlo dobro. Naravno, sve zavisi od grada do grada - negdje je fantastično, negdje slabije, ali se još nije desilo da za neki nastup mogu da kažem da je prošao baš loše. Takođe, svirali smo u godinu dana u oko 80 gradova, što je zbir sa kojim se malo koji bend u regionu može pohvaliti", kazao je pjevač.

On je istakao da njegov bend želi što više da svira bez obzira na finansije, jer smatraju da je to najbolja vrsta promocije "u ovim vremenima kada se teško može u medijima dobiti neki prostor".

Kad smo kod medijskog prostora, “Dža ili bu” je nedavno objavio spot za pjesmu "Gole istine" čiju režiju i montažu potpisuje upravo Sabljar, uz pomoć Vladana Vasiljevića.

Spot je sniman u Pirotu, a to je četvrta pjesma koja je ekranizovana sa aktuelnog albuma. Kako nam je pjevač otkrio, u pripremi je još jedan video. Koncerti će se održati pod pokroviteljstvom "Nikšićko Rock's" platforme.

Bonus video: