Davor Gobac: Sve oko nas je cirkus

Nakon čuvenih “Ramone” i “Fride”, hrvatska grupa Psihomodo pop izbacila je još jednu pjesmu sa ženskim imenom. U pitanju je numera “Donna”, stara više od 30 godina
100 pregleda 0 komentar(a)
Davor Gobac, Foto: Facebook
Davor Gobac, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.10.2013. 14:38h

Nakon čuvenih “Ramone” i “Fride”, hrvatska grupa Psihomodo pop izbacila je još jednu pjesmu sa ženskim imenom. U pitanju je numera “Donna”, stara više od 30 godina.

"Pjesma je nastala neke '81, još dok je Kepa (Neven Kepeski, gitarista) bio u bendu. Tu numeru snimila je grupa Neroni, a meni se uvijek sviđala. Sad sam, eto, poslije toliko godina odlučio da je i mi snimimo. Iskoristili smo originalni tekst, harmoniju sam malo promijenio i prearanžirao pjesmu", priča za Vijesti Davor Gobac, frontmen Psihomodo popa. Kako kaže, singl se već dva dana vrti na radio stanicama, a reakcijama je veoma zadovoljan.

"Dobro je za sada. I numera “Zločest ko pas” je dobro prošla, iako je više za rok publiku, dok je pjesma “Donna” za šire narodne mase", objašnjava Gobac.

Kako kaže, uskoro bi trebalo da se pojavi i video za numeru “Donna” za koji je bio zadužen poznati hrvatski režiser spotova Radislav Jovanović Gonzo.

"Gonzo ga trenutno montira, i biće gotov za nekoliko dana. Spot je sniman u cirkusu, a gošća nam je bila glumica Judita Franković, glavna glumica u filmu “Sonja i bik”. Snimali smo u austrijskom cirkusu i bilo je veoma interesantno. Inače, na prošlom albumu imali smo pjesmu “Cijeli svijet je totalni cirkus”, za koju sam spot sam režirao, a eto, ovaj smo snimali u crikusu", kaže Gobac, dodajući da je spot u stvari kritika trenutne situacije ne samo na Balkanu, već u čitavom svijetu.

"Sve ovo oko nas je jedan veliki cirkus u kojem su neki od nas klovnovi, neki akrobate, a neki su divlje ili čak pitome životinje", smatra on.

Ova pjesma biće najava novog albuma koji bi trebalo da izađe do kraja ove godine.

"Na albumu će se naći deset pjesama i sve su brze. Imali smo u opciji i neke laganije numere, međutim, odlučili smo da ih ne uvrstimo na ploču. Ovo sad je brzo, kratko, jasno i priča je zaokružena. Pjesme bih opisao kao povratak korijenima", navodi Gobac.

Iako je diskografija već neko vrijeme u krizi, Psihomodo pop je odlučio da objavi album jer je on “dio života benda”.

"Nikad nijesam radio pjesme za prodaju. Od kad postoji Psihomodo pop uvijek smo objavljivali albume. Internet je kriv što je muzika i uopšte diskografija, u krizi. No, čini mi se da rok publika ipak voli da kupuje albume", siguran je Gobac koji je na pitanje hoće li se skoro družiti sa fanovima u Crnoj Gori, kratko odgovorio:

"Hoćemo ako nas pozovete".

Bonus video: