Pero Defformero nakon singla: Uskoro i novi album

Prve reakcije na ovu pjesmu su odlične, a frontmen benda Goran Biševac Biške tvrdi za “Vijesti” da od ovog singla nijesu imali puno očekivanja
148 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2013. 09:11h

Članovi novosadskog folk metal benda “Pero Defformero” juče su objavili novi singl “Metal sviraću” za koji su snimili i spot. Muziku i tekst pjesme "Metal sviraću" napisao je gitarista benda Saša Friš.

Prve reakcije na ovu pjesmu su odlične, a frontmen benda Goran Biševac Biške tvrdi za “Vijesti” da od ovog singla nijesu imali puno očekivanja.

"Kad god radimo pjesme i album ne očekujemo previše. Nikad se ne zna kakav je ukus publike i kako će prihvatiti pjesmu. Nama je bitno da dok radimo vlada opuštena atmosfera i da je to ono što volimo", objašnjava Biške.

Ovo je inače treći singl koji bi trebalo da najavi njihov novi album "Novokomponovani Senti-Metal".

"Ono što je najbitnije, imamo izdavača, pa će i ovaj projekat objaviti kuća iz Beograda “Music YUser” sa kojom smo i ranije sarađivali. Pjesme su gotove, neke su smiksane, neke tek treba da budu smiksane, ali se nadam da će se pojaviti do kraja godine. Do tada nećemo objavljivati više singlova, neka se ovo što smo do sada pustili u etar krčka, a jedino što mogu najaviti nakon albuma su spotovi. Planiramo da ekranizujemo makar tri numere", obećava Biške.

Podsjetimo, ideja zvana “Pero Defformero” vuče korijene iz nesretnog djetinjstva mladića koji je odrastao na hard rocku i heavy metalu '80-ih godina, čiji je mozak svakodnevno silovan putem televizije koja je bjesomučno emitovala štetne talase u vidu turbo folka, pišu na svojoj stranici. Taj mladić bio je Saša Friš, osnivač benda koji je ideju za ime "posudio" iz stripa Alan Ford. Pravu slavu bend je doživio dolaskom pjevača Gorana Biševca Bišketa. “Pero Defformero” publika je imala priliku da čuje i u Crnoj Gori i to prošlog ljeta na Jazu u u okviru Summer festiva.

Galerija

Bonus video: