Hrvatski bend "Sane" sprema obradu Šobićeve pjesme

Montiraćemo i video i daćemo to crnogorskim medijima, pa ako se njima svidi biće super, kazao je bubnjar benda
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2013. 18:05h

Hrvatska grupa “Sane”, koja je ljetos osvojila prvo pjesmo na Royal Music festu na Cetinju, objavila je dva singla u okviru kompilacije koja je, prema njihovim riječima okupila trenutno najbolje rokere Hrvatske.

Pjesme “Envy&Pride” i “Tic tac ”, mogu se poslušati na linku sampled.com.hr, a snimljene su na engleskom jeziku, iako su u posljednje vrijeme članovi ovog benda preferirali stihove na hrvatskom.

- Nismo mi odustali od pjesama na engleskom jeziku, već radimo naizmjenično na hrvatskom i na engleskom, objasnio je bubnjar Stjepan Krznarić.

U okviru predstavljanja na festivalu na Cetinju, svi bendovi su od organizatora dobili jednu pjesmu Miladina Šobića, a članovima hrvatskog benda se “Hram ljubavi ” toliko dopala da su tada obećali da će obradu naći i na njihovom albumu.

- Kad dobijemo video-materijal, a ja se nadam da će to biti uskoro, mi ćemo napraviti singl za hrvatsko tržište, ali bismo htjeli i vama dati našu verziju pjesme “Hrama ljubavi”. Montiraćemo i video i daćemo to crnogorskim medijima, pa ako se njima svidi biće super- ispričao je on.

Osim nagrade “Sane” je dobio i ponudu za saradnju sa srpskim bednom “Van Gogh” koji je nastupao u revijalnom dijelu, a Krznarić nam je otkrio o čemu se radi.

- Poslije Royal Music festa sam se čuo sa Đuletom i trebalo bi da kada se vratim iz Stokholma, odem u Beograd da se vidim sa njim i da se dogovorimo da li bi mi njima trebalo da budemo predgrupa na turneji ili ćemo im biti gosti- pojasnio je on.

Na njihovoj Facebook stranici najavljena je i saradnja sa hrvatskom glumicom Milom Elegović, sa kojom su i ranije imali zajedničke projekte .

- Sa njom smo već uradili dva singla, a za jedan ima i spot. Pjesma se zove “Dobra stara koka” to se može pogledat na Youtube kanalu, a idući singl će izaći za nekoliko dana. Mi bi trebalo da joj snimimo i album- otrkio je on.

Rok bend “Sane” miljenik je hrvatskih kritičara i jedan od rijetkih sastava za koje se konstatno govori da imaju svjetski kvalitet, a Krznarić nam je otkrio da ipak ima i negativnih kritika.

- Svako malo nam neko kaže da ne znamo da sviramo ili da ne znamo engleski, pa i da ne znamo ni hrvatski. Ništa čudno- kaže uz smijeh bubnjar, a zatim dodaje da ih to inspiriše na još bolji rad. - Trudimo se da radimo sve bolje i bolje. Evo sada ova kompilacija, na njoj su sve bendovi koji su veoma dobri, koji zvuče svjetski, a trule u Hrvatskoj- rekao je on i poručio svim ljubiteljima roka da poslušaju pjesme i drugih bendova.

Galerija

Bonus video: