"Exit" nominovan za najbolji evropski festival

"Exit" festival postoji već 13 godina i kroz kapije tvrđave prošlo je za to vrijeme više od 30.000 izvođača i preko dva miliona posjetilaca
2 komentar(a)
Exit 2013, Foto: Facebook
Exit 2013, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.10.2013. 08:56h

Muzički festival "Exit" i ove godine je nominovan za najbolji evropski festival u okviru "European festival awards", saopštili su organizatori novosadske manifestacije.

"Exit" je jedini festival iz regiona Balkana koji je nominovan u kategoriji velikih festivala "Major Festivals", u kojoj su svi najbolji i najveći evropski festivali kao što su "Tomorrowland", "Roskilde" i drugi.

Ovo je šesta nominacija za "Exit", koji svake godine publika svojim glasovima svrsta u 10 najboljih evropskih festivala.

Zainteresovani mogu da glasaju da se "Exit" i ove godine nađe među 10 najboljih evropskih festivala, na ovom linku. Kao nagradu mogu osvojiti ulaznice za neke od najboljih evropskih festivala.

"Pored vrijednih nagrada, svojim glasom podržaćete da "Exit 2014" bude još bolji, jer stalno prisustvo u evropskom vrhu još više podiže ugled festivala i dodatno povećava kvalitet izvođača koji će nastupiti iduće godine na Petrovaradinskog tvrđavi", naglasili su organizatori festivala.

"European festival awards" organizuje najznajčajnija evropska festivalska organizacija - "Yourope".

Više od 300 festivala iz 32 evropske zemlje boriće se za titulu najboljeg evropskog festivala, a pobjednika biraju zajedno publika i stručni žiri.

Prošle godine je više od 500.000 fanova glasalo za svoje omiljene festivale. Glasanje traje do kraja oktobra.

Pored ovog priznanja, "Exit" je nominovan i za drugu prestižnu evropsku festivalsku nagradu - "UK festival awards", kao najbolji festival van Velike Britanije.

Pored "Exit"-a, i "Love fest"-a iz Vrnjačke Banje je nominovan u istoj kategoriji. To priznanje "Exit" je osvojio 2007. godine.

"Exit" festival postoji već 13 godina i kroz kapije tvrđave prošlo je za to vrijeme više od 30.000 izvođača i preko dva miliona posjetilaca.

Najveći svjetski mediji poput CNN, BBC, "Guardian"-a redovno proglašavaju "Exit" za jedan od najznajčajnijih svjetskih muzičkih festivala.

Bonus video: