Izlazi Morisijeva autobiografija

"Prva verzija imala je 660 strana, što je zaista previše, jer ja ne mislim da je moj život toliko interesantan"
0 komentar(a)
Morisi, Foto: James-mcwilliams.com
Morisi, Foto: James-mcwilliams.com
Ažurirano: 08.10.2013. 15:25h

Dugo očekivana autobiografija poznatog britanskog muzičara i nekadašnjeg frontmena The Smithsa, Morisija biće objavljena 17. oktobra, prenose inostrani mediji.

Ova vijest objavljena je samo par sedmica nakon što je pjevač kazao da je odustao od njenog objavljivanja zbog neslaganja sa izdavačkom kućom oko sadržaja knjige. Izdanje koje nosi jednostavan naziv "Autobiografija" objaviće "Penguin Classics", a kao što i samo ime kaže ova etiketa uglavnom se bavi objavljivanjem klasika.

"Većina pop zvijezda će umrijeti prije nego što dostignu status ikone koji je Morisi doživio za svoga života", objašnjenje je etikete zašto su se odlučili da objave pjevačevu autobiografiju.

Kada je Morisiji u intervjuu za Radio 4 upitan da li bi knjigu trebalo da objavi baš taj izdavač on je uz samouvjereno i uz osmijeh odgovorio: "Zašto da ne".

Prošlog mjeseca je pjevač kazao da njegova autobiogradfija neće biti objavljena "zbog neslaganja oko sadržaja u posljednjem minutu", ali izgleda da su se u "Penguin Classicsu" predomislili.

"Prva verzija imala je 660 strana, što je zaista previše, jer ja ne mislim da je moj život toliko interesantan", kazao je Morisi ranije.

Biografija će, po najavama, osvjetliti Morisijevo djetinjstvo i odrastanje u Mančesteru, kao i odnos sa bivšim partnerom iz Smithsa Džonijem Marom, a fanovi je već dugo nestrpljivo očekuju.

Muzičar iza sebe ima dvije knjige, jednu od američkom proto pank bendu The New York Dolls i drugu o glumcu Džejmsu Dinu, koje je objavio prije nego što je postao slavan sa grupom The Smiths.

"On je kontradiktorna i kontroverzna ličnosti, a njegova priča je vjerovatno jedna od najzanimljivijih među britanskim muzičkim herojima 80-ih. Najava knjige možda nije baš prošla kao što smo se nadali, ali fanovi samo žele da je pročitaju i očekujemo da to bude jedno najprodavanijih izdanja ovog Božića", saopšteno je iz izdavačke kuće.

Bonus video: