Novi singl Zabranjenog pušenja: Dva televizora za mir u kući

Sejo je obradio evolucioni razvoj sapunica kroz vijekove i doprinos sapunice svjetskoj civilizaciji
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2013. 13:05h

“Ti voliš sapunice” novi je singl benda “Zabranjeno pušenje” koji je propraćen i zanimljivim spotom. Naime, od juče, pomenuta pjesma i spot mogu se vidjet na Internetu, a njome sarajevski sastav najavljuje i deseti studijski album “Radovi na cesti”.

O tome šta ga je navelo da napiše ovu pjesmu, frontmen benda Sejo Sexon za “Vijesti” kaže:

- To je problem mješovitih brakova, što su žene religiozno vezane za sapunice, a muškarci za Ligu šampiona. Zato i dolazi do tektonskih poremećaja i pada nataliteta. Smatrali smo da na ovaj problem hitno moramo obratiti pažnju, pa sam napisao pjesmu o tome - ističe Sexon, a na pitanje, da li se sapunice gledaju i u njegovoj kući, odgovara:

- Mi smo uspjeli da nađemo kompromis. Naime, našao sam kafanu blizu kuće koja ima televizor, pa tamo odem da gledam utakmice. Ono što su nekad rimljani govorili pax in domino što znači “mir u kući”, mislim da se on jedino može desiti, ako muž i žena imaju dva televizora - siguran je Sexon.

Ovim spotom, Sejo je obradio evolucioni razvoj sapunica kroz vijekove i doprinos sapunice svjetskoj civilizaciji.

- Obradili smo razvoj sapunica od 50-ih godina na ovamo. Spot ima i jednu edukativnu crtu, pa ga zato i vrijedi pogledati - poručuje Sexon, koji se uveliko priprema za objavljivanje novog albuma.

- Redovno radim sklekove, a žena me propituje tekstove - kroz smijeh priča Sexon i dodaje, da će numere sa “Radova na cesti” narednog vikenda imati priliku da čuju fanovi na koncertima u Hrvatskoj.

- Iako smo nastupali tokom čitavog ljeta, nove pjesme nijesmo svirali. Međutim, došlo je vrijeme da ih predstavimo publici, pa se radujem što ćemo napokon i njih uvrstititi u repertoar - ističe Sexon, uz obećanje da će uskoro nove numere predstaviti i fanovima u Crnoj Gori.

Njihov deseti album “Radovi na cesti” biće objavljen 10. 10. tačno u 10 časova, a donijeće 11 pjesama.

- Nijesmo i brojku, kad su pjesme u pitanju, mogli da zaokružimo. Ipak, volim ja malo da zakomplikujem - priznaje Sexon.

Galerija

Bonus video: