Dubioza kolektiv "za svoj merak": Svirali na plaži u Novoj Kaledoniji

“U video sa našeg putovanja odsvirali smo akustičnu verziju te pjesme, tako da to nije zvanični spot” , pojasnio je Mujagić
1 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2013. 18:56h

Članovi benda “Dubioza kolektiv” odlučili su da na originalan način pozdrave ljeto, ali i obraduju fanove širom regiona, pa su juče na svojoj Facebook stranici objavili video sa plaže u Novoj Kaledoniji u Melaneziji, u kojem izvode pjesmu “Krivo je more 2”.

“U video sa našeg putovanja odsvirali smo akustičnu verziju te pjesme, tako da to nije zvanični spot”, objasnio je za “Vijesti” Vedran Mujagić, dodajući da je video-zapis nastao spontano, kao što i izgleda.

On je kazao da razlog zbog kojeg su se odlučili na ovakvo ekranizovanje pjesama nije to što je snimanje spotova znatno skuplje.

“Ovo smo uradili za svoj merak, a svakako snimamo spot za pjesmu 'Volio bih' u narednom periodu”, otkrio je Mujagić.

Prema njegovim riječima, “Dubioza” neće na tome stati.

“U principu to je prvi u seriji videa kojima ćemo predstaviti pjesme sa albuma 'Apsurdistan'. Pokušaćemo za sve pjesme da ih napravimo. Snimljeno je još par komada, pa ćemo u narednih mjesec - dva puštati na svakih desetak dana po jedan, pa ćemo vidjeti kakva će biti reakcija”, najavio je on planove benda.

U videu za pjesmu “Krivo je more 2”, koja je Dubiozin nastavak istoimene pjesme benda “Divlje jagoda”, vidi se i majica Brana Jakubovića na kojoj je stih čuvene pjesme “Plavog orkestra”, “Bolje biti pijan nego star”, a sa Lošom iz pomenutog benda su ranije i sarađivali.

“Mislim da se u toj saradnji i u ovoj pjesmi “Krivo je more” ogleda naš odnos prema pjesmama iz tog perioda. Poštujemo to kao dio naše prošlosti i našeg djetinjstva na kraju krajeva, jer su to pjesme koje smo slušali kada smo bili mali”, pojasnio je Mujagić.

Video za ovu pjesmu snimljen je u decembru prošle godine, kada je “Dubioza” nastupala u klubu “Bodega” u Novoj Kaledoniji.

Galerija

Bonus video: