Odbor roditelja traži zabranu koncerta: Elton Džon kvari omladinu

„Pjevač namjerava da iskaže podršku lokalnim sodomistima i prekrši aktuelni ruski zakon, usmjeren na zaštitu djece“
1 komentar(a)
Elton Džon, Foto: Beta/AP
Elton Džon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.09.2013. 10:57h

Odbor roditelja u Rusiji zatražio je od šefa države Vladimira Putina da otkaže planirani koncert Eltona Džona, ocjenjujući kako ovaj gej muzičar namjerava da prekrši zabranu o „homoseksualnoj propagandi“.

U otvorenom pismu Putinu, odbor roditelja iz centralnog uralskog regiona napisao je: „Pjevač namjerava da iskaže podršku lokalnim sodomistima i prekrši aktuelni ruski zakon, usmjeren na zaštitu djece“.

Kritičari ističu da je zakon kojim se zabranjuje gej „propaganda“ među maloljetnicima – što je izazvalo pozive na bojkot zimskih Olipijskih igara 2014. u Sočiju – diskriminatorska i da brani osobama da budu otvorene po pitanju seksualne orijentacije.

Ser Elton Džon, koje se u intervjuu za list „Gardijan“ ranije ovog mjeseca prisjetio kako je imao seks na krovu jedne zgrade u Moskvi sa prevodiocem, agentom KGB-a, tokom turneje po SSSR-u 1979, kazao je da želi da nastupi u Rusiji kako bi podržao gej zajednicu.

„Kao homoskesualac, ne mogu a da ne odem tamo i podržim ih. Ne znam šta će se desiti, ali moram da odem“, kazao je za britanski list.

Elton Džon nastupiće 6. decembra u Moskvi, a dan kasnije u Kazanu.

Bonus video: