Svirka RCHP tribute benda: Vriska i haos u prepunom Montenegro Pub-u

Prisutni gotovo da su se ponašali kao da su pravi Peppersi došli u Podgoricu
78 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2013. 10:40h

Odavno "Montenegro pab" nije bio puniji - nakon što je prošle godine crnogorska publika zamišljala kako bi bilo da Pink Floyd dođe u Nikšić, sinoć je u Podgorici učestvovala u iluziji da su ove krajeve svratili Red Hot Chilli Peppers. Ali u klupskoj varijanti.

Brazilski bend RHCP World Tribute predvođen pjevačem Luizom Fernandom pokušao je da prisutnima približi šou popularnih fank rokera iz Kalifornije, a sudeći po reakcijama publike to su i uspjeli. Njihov izlazak na binu pozdravljen je ovacijama,a od početka svirke do kraja pred binom je vladao haos i vriska.

Prisutni gotovo da su se ponašali kao da su pravi Peppersi došli u Podgoricu, osim što nisu muzičare salijetali za autograme. Doduše, bendu treba odati počast za savršenu izvedbu, a pogotovo se to odnosi na pjevača Luiza Fernanda koji je perfektno skinuo pjevanje Entonija Kidisa.

Jedino što gosti iz Brazila nisu mogli da budu pokretljivi na bini poput pravih Peppersa jer jednostavno za to nije bilo prostora.

"Ovo je vrlo mala bina, ali nadam se da uspijevamo da prenesom ljubav. Zaplešimo", bile su prve riječi frontmena koji se rijetko obraćao publici, ali je uspio da pokaže i da je naučio par riječi na crnogorskom i to "pas", "dobro" i "šta koji ku*ac".

Bend je izveo set listu koju su Peppersi praktikovali na turneji na kojoj su promovisali aktuelni album "I'm with you". Dakle, gosti iz Brazila su izeli najveće hitove RHCP uz nekoliko numera sa posljednjeg izdanja koje prisutnima, uz par najstarijih pjesama, nisu bile poznate kao ostale.

Luiz Fernando je u jednom trenutku iskoristio priliku da predstavi članove benda, a najveće ovacije dobio je bubnjar Dragan Ivanović.

"Lažni" Peppersi otvorili su zimsku sezonu svirku na lokaciji gdje su sinoć nastupili. S obzirom da gostovanje stranih zvijezda sudeći po trenutnoj situaciji može samo da sanja, podgoričkoj publici ostaje da se nada kvalitetnim regionalnim imenima, a gostujućim sastavima da će napraviti imati makar dio sinoćne atmosfere.

Večeras će RHCP Tribute nastupiti u nikšićkom NK pabu.

Galerija

Bonus video: