RHCP World Tribute Band večeras u Podgorici, sjutra u Nikšiću

Fernando nije mogao da kaže kakav repertoar se može očekivati od njih, objasnivši da spisak pjesama prave koji sat prije koncert
68 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2013. 07:34h

Nakon grupe Brit Floyd koja je prošle godine u Nikšiću crnogorskoj publici pokušala da dočara kako izgleda šou legendarnog engleskog benda Pink Floyd, sada su na red došli kalifornijski rokeri Red Hot Chilli Peppers. Večeras će u Podgorici u Montenegro pabu, a sjutra veče u Nikšiću u NK pabu svirati RHCP World Tribute Band, najpoznatiji svjetski "tribute" posvećen popularnim Peppersima.

Bend je trenutno na turneji po Evropi, prvi put će posjetiti Crnu Goru, a pjevač Luis Fernando za "Vijesti" je kazao da očekuje topao prijem publike.

"Očekujem ljude otvorenog srca, spremne da sa nama podijele ljubav prema radu Red Hot Chilli Peppers" - rekao je on.

Fernando nije mogao da kaže kakav repertoar se može očekivati od njih, objasnivši da spisak pjesama prave koji sat prije koncerta.

"Ali možete dobiti ideju o čemu se radi ako vidite set listu RHCP-a tokom 'I'm With You' turneje", dodao je on.

RHCP World Tribute osnovan je 2003. u brazilskom gradu Sao Paulu, a Luiz Fernando je objasnio odakle takav potez.

"Nakon posljednjeg koncerta Peppersa u Sao Paulu 2002. znao sam da će proći dosta vremena dok ponovo dođu. Tako sam napravio bend, sve je počelo sa željom da čujemo te njihove pjesme uživo, a na kraju je dobilo dimenziju kakvu nismo ni sanjali", objasnio je on.

Luiz Fernando je imao priliku i da upozna članove Red Hot Chilli Peppersa 2011, a o tome priča sa djetinjim uzbuđenjem.

"Prvo sam stupio u kontakt sa Entonijem (pjevač) dok su bili u hotelu u Sao Paulu tokom turneje “I'm With You”. Kasnije sam upoznao cijeli bend u Parizu i Londonu. San je postao java, svi oni su bili veoma ljubazni sa mnom, a bio je specijalan osjećaj to što sam mogao da ih dodirnem, pogledam ih u oči i pričam sa njima", prisjetio se pjevač.

RHCP World Tribut nastao je iz autorske grupe Organic. Luiz Fernando kaže da trenutno nema vremena da se sa bendom posveti pravljenju sopstvenih pjesama.

"Ali to nam je svakako u planu", dodaje on.

Početak večerašnje svirke zakazan je za 22.30, ulaz je tri eura, a isto važi i za svirku koja će se sjutra veče održati u Nikšiću.

Bonus video: