Mićko, Vuk i Darko dobili karte za nastup DJ Sem Divajn

Sem Divajn nazivaju kraljicom Ibice - djevojka iz Bristola na egzotičnom ostrvu već godinama je jedna od glavnih DJ atrakcija
115 pregleda 0 komentar(a)
DJ Sem Divajn, Foto: Facebook
DJ Sem Divajn, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.09.2013. 14:26h

Mićko Rajković, Vuk Damjanović i Darko Marđokić dobili su po dvije karte za nastup DJ Sem Divajn u kotorskoj diskoteci "Maximus".

Uživajte.

DJ Sem Divajn: Želim da mi publika jede iz ruke

Sem Divajn nazivaju kraljicom Ibice - djevojka iz Bristola na egzotičnom ostrvu već godinama je jedna od glavnih DJ atrakcija, a svoj pozitivni haus 21. septembra će prvi put predstaviti u Crnoj Gori, u kotorskoj diskoteci "Maximus".

Početak žurke zakazan je za 23 sata, cijena ulaznice biće pet eura, a vrijedna Britanka čija popularnost na svjetskoj elektronskoj sceni raste iz dana u dan izdvojila je malo vremena za razgovor sa "Vijestima".

Kakva su očekivanja pred nastup u Crnoj Gori?

O Crnoj Gori sam čula sve najbolje, tako da jedva čekam da dođem, jer prvi put gostujem.

Kakav ćeš zvuk reprezentovati?

Masivne bas linije i dizački vokali, to je moj zvuk. Sve što ima dovoljno energije da zatrese plesni podijum.

Prije dvije godine dobila si titulu trećeg najboljeg DJ-a na Ibici, koliko ti takva priznanja znače?

To je definitivno bio vrhunac moje dosadašnje karijere. Osam godina sam nastupala na Ibici, tako da je stvarno bilo kul vidjeti da je moja posvećenost primijećena i dobiti poštovanje za naporan rad i trud.

S obzirom na to da si dosta vremena provela tamo, šta je prvo što ti padne na pamet kad neko pomene Ibicu?

Magija i inspiracija.

Na početku tvog bavljenja DJ-ingom radila si u prodavnici ploča, koliko ti je to pomoglo u pronalaženju nove zanimljive muzike?

To me je usmjerilo muzički, mnogo sam naučila i to mi je pomoglo da izgradim solidnu kolekciju. To je najbolji posao koji sam ikada imala.

Kada si odlučila da ćeš da se baviš DJ-ingom?

Vidjela sam prvi put ženu DJ-a u rodnom Bristolu, publika je jela iz njene ruke, totalno je manipulisala "vajbom" i stvorila nevjerovatnu atmosferu i euforiju na plesnom podijumu. U tom trenutku sam posmislila "želim i ja ovo da radim".

Koji autori (su) te najviše inspirišu/inspirisali?

Sajmon Danmor iz Defected Recordsa prije svega. Ne samo da je on fantastičan DJ, već mi je bio mentor tokom karijere još od kad sam potpisala za njegovu izdavačku kuću. On mi je dao priliku izvan moje komforne zone, izazvao me je i kao umjetnika i kao osobu. Ne mogu dovoljno da mu zahvalim za to što je vidio potencijal u meni i izvukao ga napolje. Ko zna gdje bih bila danas bez njega.

Možeš li da navedeš par numera koje su te ove godine oduševile, što preporučuješ ljudima da obavezno čuju?

"Follow the Step" Rejčel Rou je bila veliko otkrovenje za mene ovog ljeta, kao i pjesma Denisa Ferera "Mind Ur Step". Obavezno čekirajte Olija Furnesa koji je imao par vrhunskih izdanja ove godine, organski i sirov zvuk, vrlo originalan, obožavam to.

Kakvi su ti planovi za ostatak godine?

Bilo je ovo vrlo naporno ljeto, imala sam možda i najviše posla do sada. Imam još dva nastupa na Ibici i onda će sezona biti zatvorena. Slijede nastupi u Italiji, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Velikoj Britaniji, a završava se sve Defected žurkom u "Ministry Of Soundu" u Londonu za Novu godinu, njoj se posebno radujem.

Bonus video: