Vidio da je u krivu

Rodžer Voters žali zbog pravnog spora sa nekadašnjim Pink Flojdom

Pošto je 1985. napustio grupu, Voters, njen osnivač, tužio je Davida Gilmura, Nika Mejsona i Rika Vrajta zbog korištenja imena Pink Floyd
0 komentar(a)
Rodžer Voters, Foto: Reuters
Rodžer Voters, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2019. 14:14h

Rodžer Voters, bivši vođa Pink Flojda, izjavio je u četvrtak za BBC World da žali zbog sudskog spora koji je godinama vodio s ostalim članovima te rok grupe.

Pošto je 1985. napustio grupu, Voters, njen osnivač, tužio je Davida Gilmura, Nika Mejsona i Rika Vrajta zbog korištenja imena Pink Floyd, prenosi agencija AFP.

"Mislio sam da su u krivu, a zapravo sam ja bio u krivu. Kada sam im rekao: 'Slušajte, gotovo je, Pink Flojd više ne postoji', odgovorili su mi: 'O čemu govoriš? To je marka s trgovinskom vrijednošću, ne možeš samo tako reći da je više nema'", kazao je Voters kojem je danas 70 godina.

Bas gitarista koji je nakon odlaska iz Pink Flojda počeo solo karijeru, rekao je u istom intervjuu da se priprema ponovno ući u studio.

"Imam u glavi veoma jasnu zamisao koju ću razraditi i izdati još barem jedan album", rekao je Voters koji je zadnji album "Ca Ira" izdao 2005.

Voters je posljednjih godina nastupao na velikim svjetskim pozornicama s rok operom "The Wall", najpoznatijim djelom Pink Flojda iz 1979.

Preporučujemo za Vas