Let 3 prvi put u Podgorici: Čekanje se isplatilo

Utisak je da, da su pitali članovi Let 3 i prisutni, žurka bi trajala do ranih jutarnjih sati. No, treba nešto ostaviti i za sljedeći put do kojeg valjda neće proći 30 godina
5 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2013. 07:18h

Kažu da se lijepe stvari isplati čekati, ovo je jedna od njih. Istorijska nepravda je ispravljena - to su bile riječi kojima je otvoren istorijski, prvi samostalni koncert legendarnog hrvatskog rok sastava Let 3.

Oni su sinoć svojim koncertom ispred Kusleove kuće, zatvorili manifestaciju FIAT. Nestvarna djeca (ali sa višedecenijskim iskustvom) iz Rijeke obučena kao sveštenici i uz neizbježne brkove, prvi put su upriličila svoj ludi šou pred podgoričkom publikom koja je popunila prostor pred Kusleovom kućom, ali ne u potpunosti.

Noć je počela uz “Hvala tebi Kriste”, a na prvih nekoliko pjesama publika je stidljivo reagovala, sve dok harizmatični pjevač Zoran Prodanović Prlja nije pozvao prisutne da priđu bini, a uz obradu pjesme “Vjeran pas” masa se konačno uzburkala.

Zatim je bend uletio u svoj kvazi turbo- folk dio repertoara, a pred binom je nastalo ludilo.

"Pozdrav za ove ljude koji nas slušaju, hajde da vičemo na obezbeđenje da ih puste unutra”, poručio je Prlja u jednom momentu.

Bend je promijenio kostime uz “Dijete u vremenu” i “Riječke pi.ke”, očekivano su uslijedili najemotivniji trenuci koncerta, pogotovo kada su Riječani prepustili refren prvopomenute numere kolektivnom pjevanju prisutnih, kojima je zatim pjevač odao poštovanje.

Na pjesmu “K.rcem u čelo” pjevač je skinuo gaće, a preko penisa je imao korpu za pse. Jedna od scena koja će se pamtiti i prepričavati je ples gradske legende Dragana Šomija Roganovića u prvim redovima.

Od poznatih ličnosti na konceru su prisustvovali i Zoran Zonjo Marković, kao i neki članovi grupe Gospoda Glembajevi koji su otvorili FIAT.

Utisak je da, da su pitali članovi Let 3 i prisutni, žurka bi trajala do ranih jutarnjih sati. No, treba nešto ostaviti i za sljedeći put do kojeg valjda neće proći 30 godina.

Hvala tebi Hriste, led je probijen i da, čekanje se isplatilo Zorane.

Galerija

Bonus video: