Pokrenuta istraga zbog navodne kupovine glasova na Eurosongu

Britanka Boni Tajler otkrila je da je načula ruske predstavnike kako se pitaju zašto nijesu dobili glasove koje su platili
2 komentar(a)
Eurosong, Foto: Www.barco.com
Eurosong, Foto: Www.barco.com
Ažurirano: 14.09.2013. 15:05h

Muzičko takmičenje Eurosong, koje će se održati za nekoliko mjeseci, već je uzdrmano skandalima a pokrenuta je istraga protiv delegacija nekoliko zemalja koje su navodno kupile glasove kako bi imale što više bodova na takmičenju.

Jedan od delegata izjavio je da mu se nekoliko predstavnika drugih zemalja javilo kako bi se dogovorili o bodovanju. Neimenovani izvor radio je na ovogodišnjem takmičenju u Švedskoj, a optužio je pobjednike iz 2011. godine - predstavnike Azerbejdžana, kako su ponudili dovoljno novca da se od njega može može da se živi bar godinu dana kako bi im se "sredilo" što više bodova.

Osim toga, navodno su kupovali mobilne telefone studentima i plaćali im da glasaju za njih. Izvor kaže da su se javili i delegati iz Makedonije.

Još barem tri zemlje pokušale su da se dogovore "iza scene" o kupovini glasova, piše Daily Mail a prenosi Blic.

Naime, Boni Tajler, predstavnica Velike Britanije, otkrila je da je načula ruske predstavnike kako se pitaju zašto nijesu dobili glasove koje su platili. Zbog svega, organizatori Eurosonga istražuju cjelokupan slučaj, otkriva Daily Mail.

Bonus video: