fiat

Frontmen sastava Let 3 uoči gostovanja u Podgorici: Ko dođe, neće zažaliti

"Repertoar će biti sličan kao na Lake festu. Nijedan naš nastup naravno nije isti, već zavisi od auditorijuma, prostora i raznih drugih faktora"
0 komentar(a)
Let 3, Foto: Privatna arhiva
Let 3, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.09.2013. 19:39h

Ovogodišnje izdanje FIAT-a biće zatvoreno 15. septembra događajem koji se slobodno može nazvati istorijskim - kultni hrvatski rok sastav Let 3 premijerno će u višedecenijskoj karijeri svirati u Podgorici, ispred Kuslevove kuće i imati prvi cjelovečernji koncert u Crnoj Gori nakon svirke na Lake festu ovog ljeta.

"Očekujemo dobar nastup. Neka se publika odazove i mi ćemo dati sve od sebe, pa kom opanci kom obojci (smijeh). Srećni smo što se konačno otvorio prostor vaše države za Let 3", kazao je frontmen sastava Zoran Prodanović Prlja za "Vijesti".

On je obećao par sati lijepog druženja sa publikom u okviru kojeg će Let 3 pročešljati svoju diskografiju uzduž i poprijeko.

"Repertoar će biti sličan kao na Lake festu. Nijedan naš nastup naravno nije isti, već zavisi od auditorijuma, prostora i raznih drugih faktora. Mogu poručiti da niko neće zažaliti ako se pojavi. Pripremite se za lijepo veselje", poručio je pjevač.

Poznati po šokantnim nastupima, kontroverzni Riječani na Lake festu nisu napravili ništa skandalozno. Prlja se na kratko upustio u striptiz, ali je ostao do pola obučen, a na pitanje da li će u nedjelju veče ići do kraja uz smijeh je odgovorio: "Pripremićemo nešto, ne brinite".

On priznaje da je apsurdna činjenica da u toliko godina postojanja Let 3 nikada nije svirao u Podgorici, ali se drži one stare da "nikad nije kasno" i smatra da fanova njegovog benda u Crnoj Gori sigurno ne fali.

"Uvijek je uzbudljivo doći u novu sredinu. Mada nismo krenuli na Mars, tu smo, živimo na ovim prostorima, naši narodi su slični... Ali naravno da nam je drago kad god ubodemo novu tačku na geografskoj karti. Želimo da sviramo svuda i što više. Lijepo je i putovati, upoznati nove krajeve, ljude...", priča on i dodaje da će mu to biti prvi put da posjeti Podgoricu, a nastup u Nikšić prije dva mjeseca bio je i njegov prvi dolazak u Crnu Goru u životu.

Let 3 je dobar dio ljeta proveo u putu, svirajući po regionu, a Prlja kaže da im život u kombiju ne pada teško.

"To nam je pod kožom, takav nam je način života. Na kraju krajeva, to je u opisu radnog mjesta. Nekad se gotovo pretvoriš u dio kombija pa ti to zasmeta, ali kad stigneš na cilj i kad sve počne da se događa čovjek brzo zaboravi na te 'teže' momente", tvrdi on.

A po završetku serije koncerata Let 3 će se pozabaviti novim albumom, iako nije puno prošlo od njihovog prethodnog izdanja "Kur*em do vjere/Thank You Lord" koje je objavljeno početkom ove godine.

"Svirali smo cijelo ljeto non stop i još smo i dalje u pogonu. Čekamo sa prvim kišama da taj tempo nastupa stane i onda ćemo da se zavučemo u našu bazu i kako se budu kratili dani tako će se valjda dužiti naše pjesme", otkrio je Prlja.

I to nije jedina novost iz kuhinje famoznih Riječana, jer je pitanje dana kada će biti objavljen album Leta 2, arhivskih snimaka pjesama preteče sadašnjeg benda.

"To je snimano 1984. i ovih dana izlazi. To su snimci iz onog vremena koji su iščupani iz raznih arhiva, naših i naših prijatelja, pa su provučeni kroz studijsku obradu da se što bolji zvuk izvuče. Činio nam se interesantnim taj materijal, pa smo odlučili da ga ponudimo narodu. Na tom izdanju je i jedna nova pjesma 'Pun metak'", objasnio je pjevač.

Početak koncerta zakazan je za 22.00, a ulaznice se od juče po cijeni od pet eura mogu kupiti u Kuslevovoj kući (Vuka Karadžića 8) u periodu od 10 do 24 sata.

Ni bolje, ni gore

Dati umjetnički komentar na račun političkih zbivanja u Hrvatskoj Letu 3 nikad nije bilo strano, a posljednja velika stvar koja se na tom planu desila je ulazak u Evropsku uniju za koji Prlja kaže da nije promjenio ništa.

"Ne vidim nikakav pomak na bolje, ali bogu hvala ni na gore, iako kriza i dalje traje i velika nezaposlenost. Situacija nije bajna, ali to nije samo problem u Hrvatskoj nego i šire. Možda bi bilo i dosadno živjeti kad bi znali što će se desiti unaprijed. Po prirodi sam optimista i mislim da svakoj fazi - i dobroj i lošoj mora doći kraj. Ako je do sada trajala loša nadam se da nam predstoji trenutak kada će se stvari pokrenuti na bolje", kaže pjevač.

Preporučujemo za Vas