Bojan Marović: Pop muzika je u krizi

Imao sam pored sebe ljude koji su znali šta je šoubiznis. Postepeno sam gradio karijeru, zato i trajem - smatra Marović
63 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 14:54h

Crnogorski pjevač Bojan Marović učesnik je ovogodišnjeg Radijskog festivala koji će biti održan krajem septembra u Beogradu. Za ovu priliku Marović je spremio numeru “Bićeš moja”.

- Festival je osmišljen kao revija muzike, a kako sam imao već spremnu pjesmu kada su me pozvali, odlučio sam da budem dio te manifestacije. Za pjesmu “Bićeš moja” koju sam snimio u dvije verzije - remix sa Oxdualityjem i ova za FERAS sa Vidrom, snimljen je i spot - ispričao je “Vijestima” Marović koji je pjevačicu Vidru čuo u jednom klubu.

- Bio sam oduševljen kad sam je čuo kako pjeva. Riječ je o mladoj pjevačici, veoma talentovanoj, pred kojom je karijera - siguran je Marović

On tvrdi da je ova numera, iako drugačija od onoga što je publici predstavio do sada, logičan slijed nakon pjesama sa aktuelnog albuma.

- Mnoge je ovaj zvuk iznenadio, ali su prve reakcije na pjesmu pozitivne. Međutim, balade po kojima sam poznat uglavnom su na istom nivou, dok je za brže pjesme logično da svaka donese novi bit i bude drugačija. Inače, i tekst je drugačiji, a inspirisala su me dešavanja po klubovima u kojima znaš šta možeš da očekuješ. Svi su na istim mjestima i kako ko novi uđe, svi ga isprate pogledom, pa sam riješio da, eto, tu situaciju opišem i u svojoj pjesmi - priča Marović.

Kako kaže, nastup na festivalu je i prihvatio jer je revijalnog karaktera.

- Ne bih volio da zvučim pretenciozno, ali šta ja više imam da se takmičim, kad sam osvajao nagrade gotovo na svim festivalima. Oni bi trebalo da budu odskočna daska mladim izvođačima, ali se njima, nažalost, na takmičenjima daje sve manje prostora. No, i oni koji se odluče da nastupaju na festivalima, žele da im se uspjeh desi preko noći. Džabe vi isforsirate jednu pjesmu, jer na taj način karijera je kratkog daha - objašnjava on, dodajući da su mu, kad je počinjao, mnogo pomogla iskustva drugih ljudi.

- Imao sam pored sebe ljude koji su znali šta je šoubiznis. Postepeno sam gradio karijeru, zato i trajem - smatra Marović koji tvrdi da je pop muzika, kao i festivali, u krizi.

"Za to što su festivali posljednjih godina zamrli najviše su krivi vlasnici istih, mada, dosta su tome doprinijeli i autori i izvođači"

- Za to što su festivali posljednjih godina zamrli najviše su krivi vlasnici istih, mada, dosta su tome doprinijeli i autori i izvođači. Svi očigledno idu linijom manjeg otpora. U posljednje vrijeme svi se trude da kopiraju inostranu muziku, koja je nama potpuno strana. Sve se pobrkalo, više se ne zna ko je za klubove, ko radi koncerte, a ko pjeva po splavovima - mišljenja je Marović.

No, za pjesme koje će biti predstavljene na FERAS-u imao je samo riječi hvale.

- Preslušao sam sve pjesme, a sa nekim izvođačima sam čak i sarađivao. Naime, svirao sam violončelo u pjesmi “Nina” benda Lexington. Njihova pjesma je zaista dobra, balada u stilu 80-tih. Svidjela mi se i pjesma Goce Tržan, dok su mi očekivano dobre numere Željka Vasića i Dada Glišića. Sa takvim pjesmama, mislim da je ova revija muzike uspjela - zaključuje Marović.

Galerija

Bonus video: