Orthodox Celts u Nikšiću i Kotoru 27. i 28. septembra

Nastup na Summer festu lani Aca Seltik opisuje kao jedan od najboljih prošle godine
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 16:58h

Popularni srpski sastav nastupiće 27. septembra u Nikšiću, a dan kasnije u Kotoru. Predvodnik grupe Aleksandar Petrović poznatiji kao Aca Seltik za "Vijesti" nije znao da kaže gdje će tačno biti svirke, s obzirom na to da ih je ugovarao kompanjon iz benda Dejan Lalić koji je u tom trenutku bio nedostupan, osim da misli da će u Nikšiću biti u zatvorenom, a u Kotoru na otvorenom.

"Što se Nikšića tiče postoji volja i sa jedne i sa druge strane da se svira tamo već par godina unazad i samo se čekalo da se poklope neke kockice. Mi smo se sa nikšićkom publikom već vidjeli ove godine u Trebinju tako da otprilike znam što nas čeka i da će biti super. Što se Kotora tiče, tamo dolazimo drugi put", kazao je pjevač Orthodox Celtsa.

Ipak, ekipi "Vijesti" Aca je imao šta da otkrije - Kelti su konačno ušli u studio. Od novog materijala dvije pjesme će biti zastupljene na repertoaru na pomenutim koncertima.

"Mi smo u stvari ušli u studio u maju, snimili demo snimke i trebalo je da se krene u pravo snimanje, ali su počele da se gomilaju svirke i na kraju je ispalo da nemamo vremena, tek sad smo uhvatili malo vazduha. Bukvalno juče smo počeli", otkrio je Aca.

On nije mogao da precizira kada će biti objavljen album. Kaže da bi volio da se ne poklapaju promocija albuma i Dan svetog Patrika, ali da je moguća i ta opcija.

Nastup na Summer festu lani Aca opisuje kao jedan od najboljih prošle godine, a od ovogodišnjih se izdvaja koncert na Montre džez festivalu u Švajcarskoj koji sagovornik "Vijesti" opisuje da je "kao sa druge planete".

"Ono što je taj festival u svijetu muzike je možda finale Lige šampiona u svijetu fudbala. Ono što je fantastično u svemu tome je da ne postoji nijedan sekund u organizaciji koji može da napravi problem. To je za jednog izvođača toliko rasterećujuće... Pretpostavljam da svi veliki festivali funkcionišu tako i od svega što nam dolazi sa Zapada najviše bih volio da nam to stigne što prije", priznaje Aca.

On je dodao i da svirati na tom festivalu je stvar prestiža, te da je njegovom bendu bila velika čast da se pojave na plakatu zajedno sa imenima kao što su Princ, Džo Koker, Leonard Koen, Deep Purple, Green Day...

Ljubavne i revolucionarne pjesme

Na novom albumu će se naći samo jedna irska tradicionalna pjesma koju će bend izvoditi u Kotoru i Nikšiću, a koja je prema riječima frontmena Kelta pokazatelj kako bi trebalo da zvuči album.

"Nezahvalno je da ja to ocjenjujem. Mogu kao autor da kažem da kad ne bih mislio da je to najbolje što smo do sada napravili onda ne bismo ni bili u studiju. Mislim da je logično da autor na taj način razmišlja. S druge strane, publika će dati svoj sud kad izađe album", objasnio je on i dodao dau svojoj glavi pjesme sa predstojećeg izdanja dijeli u dvije kategorije: ljubavne i revolucionarne.

"Kad bismo izdavali vinil mogli bismo da napravimo 'love side' i 'revolution side'. Eto nije loša ideja, hvala na inspiraciji (smijeh). Biće zanimljivih brzih pjesama i jako sentimentalnih, a nadam se da će publika voljeti i jedne i druge", izrazio je pjevač svoja očekivanja.

Galerija

Bonus video: