Asfaltiranje: Bad Copy privukao najviše ljubitelja hip hopa

Sve je počelo malo poslije 21 sat kada je na binu izašao gost sa Kosova Urban Roots...
89 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2013. 09:52h

Nastupom britanskog dvojca Elijah & Skilliam završeno je sinoć drugo veče festival Asfaltiranje.

Sve je počelo malo poslije 21 sat kada je na binu izašao gost sa Kosova Urban Roots. Iako je njegov nastup zvučao svjetski, nije bilo mnogo onih koji su došli da čuju šta se to kuva kad je ovaj muzički žanr u pitanju i u Prištini. No, to nije smetalo gostu sa Kosova da među malobrojnom publikom napravi dobru atmosferu i odradi svoj posao profesionalno.

"Večeras je bilo super. Odlično je zamišljen ovaj festival, samo što mi je žao što nije bilo više publike. No, glavne zvijezde, Bad Copy nastupaju tek večeras tako da ne sumnjam da će oni okupiti mnogo više fanova", kazao je za Vijesti Urban Roots i dodao da ni situacija na Kosovu kad je rep u pitanju nije ništa bolja.

"Ova kultura je tek u povoju i kod nas, ali napredujemo svakog dana. Mada, čitav Balkan je nerazvijen, život ovdje je imitacija", konstatovao je Urban Roots koji je festival dalje pratio iz publike.

Žal za malim brojem publike na nastupu Kosovara izrazio je i MC Marko.

"Sjajni su, šteta što ljudi nijesu došli da ih čuju jer ovo je nastup i muzika kakvu imaju svjetski izvođači. Eto, napravili smo program i za onih pet odsto stanovnika albanske nacionalnosti, šteta što makar oni nijesu došli", istakao je MC Marko čiji je festival već prvog dana pretrpio veliku štetu.

Sa bine Pecki ukradeno je ozvučenje vrijedno nekoliko hiljada.

"Još ne mogu da vjerujem da se to desilo. Međutim, iako smo najavili da dnevne žurke trećeg dana neće biti, odlučili smo da umjesto na bini Pecki žurku nastavimo na sjetdžu Sky i na taj način ispoštujemo one koji su kupili trodnevne karte", obećao je Marko.

Nakon Kosovara miks pult je preuzeo Maraku, a nakon njega priliku da se pedtave publici u glavnom gradu Crne Gore imao je hrvatski dvojac Krankšvester. No, kao što se pretpostavljalo, ipak najviše ljubitelja hip hopa privukli su Bad Copy čiji su nastup svi dočekali s rukama u vis.

Pjevajući s njima kako stare, tako i numere sa novog albuma prisutni u hangaru sportskog aerodruma Špiro Mugoša pokazali su da hip hop živi među Crnogorcima. Druge večeri festival nastupio je i hrvatski DJ Phat Phillie.

Galerija

Bonus video: