Darkwood Dub u NK: Nezavršen posao u Kobiljem dolu

Bubnjar je otkrio da će bend izvesti najvjerovatnije pun repertoar - dva sata pjesama iz svih perioda i faza. Novih neće biti
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2013. 13:03h

Popularni srpski elekro-rok sastav Darkwood Dub obilježiće večerašnji dio Bedem festa, čija će se ovogodišnja epizoda završiti u ranim jutarnjim časovima uz DJ setove Freaky Funka i Proximusa.

Bubnjar ovog sastava Lav Bratuša za "Vijesti" je kazao da su u Crnoj Gori uvijek lijepo prihvaćeni i da mu je posebno drago da pored Lake festa u Nikšiću postoji i “Bedem” kako bi njegov bend mogao češće da navraća.

"Ekipu koja organizuje taj festival čine baš izraziti entuzijasti, jedva čekamo da se pojavimo tamo", kazao je on.

Bubnjar je otkrio da će bend izvesti najvjerovatnije pun repertoar - dva sata pjesama iz svih perioda i faza. Novih neće biti.

"Uvijek radimo na novom materijalu. Trenutno smo nekoliko mjeseci daleko od konkretnog snimanja. U početnoj smo fazi, pravimo skice za pjesme. Cijelo ljeto i prošlu cijelu zimu smo imali skoro svaki vikend jedan, dva koncerta i ne preostane mnogo vremena za kreaciju. Nezahvalno je reći da li će novo izdanje biti, za godinu, dvije...", kaže on.

Članovi benda već sinoć su stigli u Nikšić i uspjeli da odslušaju dio programa. Što se crnogorske rok scene tiče, Bratuša kaže da je upoznat sa radom nekolicine bendova, a najviše poštuje i cijeni Autogeni trening.

Poput benda Kanda, Kodža i Nebojša koji je sinoć nastupio na Bedemu, Darkwood Dub je jedan od alternativnih sastava koji je posljednjih godina najčešće svraćao u ove krajeve.

"To je trend posljednjih par godina, prije toga smo vrlo rijetko dolazili, jednostavno nije bilo mogućnosti. Sad sve to nadoknađujemo", objašnjava Bratuša koji kaže da ima dosta prijatelja u Crnoj Gori, pa da između ostalog i zbog toga voli do dođe i da se vidi sa njima.

Darkwood Dub je trebalo da nastupi na ovogodišnjoj Cuckoj jeki u Kobiljem dolu, ali zbog pomjeranja datuma održavanja ipak nije bio u mogućnosti da to izvede ove godine.

"Toliko nam je žao što nismo svirali na Cuckoj jeki. Za vikend kad je pomjerena imali smo nastup u Gračanici na Kosovu. Za taj koncert već dvije godine pokušavaju da naprave uslove, to je enklava pored Prištine u kojoj mali broj Srba ima rijetku priliku da prisustvuje ičemu sličnom i jednostavno nismo mogli da to odložimo i odbijemo", kazao je bubnjar.

Bratuša već 20 godina sarađuje sa Đuričićem i nada se da će sljedeće godine njegov bend svirati na Cuckoj jeki.

"Cijela priča nam je bila zabavna, bili smo se baš naoštrili za taj nastup. Nadam se sljedeće godine, to nam ostaje kao želja, nedovršeni posao", kazao je on.

Večeras će uz pomenute izvođače na Bedem festu nastupiti i Dawnfall, Spiral Frequency, Bacili, Beer & Steel, Mikrokozma, Zoon politikon, Saša Stojanović & Friends, Marble, Pero Miks, Fjodor i Sirius. Ulaz je besplatan, program počinje u 18 časova.

Bonus video: