Prti Bee Gee, VIP i Sivilo okupili nekoliko stotina ljudi

"Znao sam da dnevnim programom prvog dana nećemo privući mnogo publike. Radni je dan, a žurka je osmišljena je kao prijem kampera i zagrijavanje za ono što predstoji”
1 komentar(a)
Asfaltiranje, Foto: Zoran Đurić
Asfaltiranje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.09.2013. 07:32h

Treće izdanje podgoričke hip-hop manifestacije Asfaltiranje počelo je juče na sportskom aerodromu Špiro Mugoša. Najviše publike uspjeli su da okupe Prti Bee Gee i Bvana, koje su ispred bekstejdža euforični fanovi dočekali kako bi se slikali sa njima.

Večernji program otvorio je, kako mu je publika skandirala, “naš čovjek", hip hoper Sivilo.

"Oćemo li da se zajebavamo ili da skačemo”, bila je rečenica kojom je natjerao nekoliko stotina slušalaca da dignu ruke i đuskaju.

"Večeras slavim dvije stvari - izlazak albuma prvijenca i prvi nastup pred sugrađanima”, istakao je Sivilo i čuvenim pitanjem “ima li ovdje djevojaka?” isprovocirao pripadnice ljepšeg pola da vrište sa njim.

Set DJ Jung B-a prisutni su iskoristili za predah, sjedeći i ćaskajući, da bi odmorni dočekali nastup grupe VIP.

Kapije su otvorene oko 13 časova, i to za one najvjernije ljubitelje repa koji su razapeli svoje šatore u kampu. Pored njih, slučajni posjetioci bili su stanovnici romskog naselja Vrela ribnička, koji su zahvaljujući DJ-evima koji su nastupali na bini “Pecki" došli da vide o čemu se radi.

Iako je dnevna žurka slabo prošla, na večernjoj se okupilo nekoliko stotina ljudi. Naime, očigledno da posjetiocima dnevni dio programa nije bio interesantan, a u njemu su uživali kamperi koje su činili uglavnom volonteri. I oni malobrojni koji su na vrijeme došli kako bi sebi u kampu obezbijedili što bolju poziciju, tokom dnevne žurke su “kulirali” slušajući muziku koju su sa stejdža Pecki za njih puštali Reggaeneracija, Maraku, Phillie P, Jung B i Feloneezy .

"Znao sam da dnevnim programom prvog dana nećemo privući mnogo publike. Radni je dan, a žurka je osmišljena je kao prijem kampera i zagrijavanje za ono što predstoji”, kazao je za “Vijesti" MC Marko, sekretar NVO Metafora koja treću godinu zaredom organizuje Asfaltiranje.

To što nije bilo mnogo posjetilaca preko dana njih nije obeshrabrilo.

"Naprotiv. Prodali smo karata koliko smo i planirali tako da ne sumnjamo da će kasnije biti puno”, istakao je Marko, dodajući da sem nagradnih igri na Facebooku, nijesu dijelili karte.

"Ne želimo, poput nekih koji rade neke druge manifestacije, da na silu dovodimo ljude i dajemo im besplatne karte kako bismo mogli da pričamo da je bilo puno. Ne želim da stvaram lažnu sliku, stalo mi je da znam da li ovakva hip hop manifestacija može da živi ili ne”, objasnio je Marko.

I već tokom prve večeri, koja je okončana nastupima Brutuzza i Mystic Stylesa, pokazalo se da manifestacija poput Asfaltiranja treba glavnom gradu Crne Gore.

Bonus video: