Zoon politkon snimio spot: Poruka koja će pogoditi ljude

Spot će premijeru na Bedem festu imati jer u bendu smatraju da zaslužuje ozbiljnu promociju, pred velikim brojem ljudi
63 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2013. 15:55h

Podgorički sastav Zoon politikon ekranizovao je pjesmu "Čovjek pas" sa aktuelnog albuma "Rupe u glavi", a spot će biti premijerno prikazan na Bedem festu 7. septembra.

Ovo je drugi spot podgoričkog benda, nakon ekranizacije numere "Brate moj", a pjevač i gitarista Ilija Gajević za "Vijesti" je kazao da su se odlučili za "Čovjek pas" jer su imali ideju za spot odmah po nastanku same pjesme.

"Takođe i zato što ona nosi snažnu poruku za koju mislim da će pogoditi ljude, a i prilično se razlikuje od naše prve ekranizovane pjesme 'Brate moj', pa smo htjeli da publici prezentujemo i malo drugačiji zvuk", dodao je Gajević.

Režiju spota potpisuje Mladen Jovanović, kamerman je bio Ivan Čojbašić, dok je Momčilo Radulović radio montažu, a momci iz Zoon politikona zahvalili su se ovoj ekipi, kao i svima koji se pojavljuju u spotu ili su dali bilo kakav doprinos u njegovom stvaranju.

"Sniman je po cijeloj Podgorici i mislim da će sve lokacije Podgoričani lako prepoznati, osim možda razvalina manastira Zlatice gdje priča spota i počinje. Snimanje je trajalo dva dana i ubijeđen sam da je to odlično prolazno vrijeme za zadatak koji smo savladali", smatra gitarista.

Pola godine prošlo je od objavljivanja albuma "Rupe u glavi", a Gajević je za "Vijesti" objasnio da je toliko vremena do prvog spota prošlo jer su htjeli da zamisao iznesu na pravi način.

"Mislim da kad ljudi vide rezultat neće moći da nam zamjere na tome", dodao je on.

Spot će premijeru na Bedem festu imati jer u bendu smatraju da zaslužuje ozbiljnu promociju, pred velikim brojem ljudi.

Dalji planovi Zoon politikona su magloviti, kaže Gajević, jer će svirka na Bedem festu ujedno da označi i privremeni odlazak iz benda njegovog brata i basiste Jovana, tako da će on i bubnjar Lazar Kojović narednih godinu dana raditi sami.

"Mislimo da bi se zanimljive stvari mogle izroditi iz toga. Bend svakako neće ići na odmor", saopštio je Gajević.

Reakcijama na debi album su zadovoljni, ali i svjesni, kako kažu, da im se manje vratilo od onog što su dali.

"Ne razmišljamo o takvim izletima više. Okrenućemo se radu na singlovima ili eventualno EP-jevima, s obzirom na to da je naš EP 'Čovjek pas' izazvao veći odjek nego album, a neuporedivo je manje uloženo u njega", smatra Gajević.

On ipak tvrdi da se bend ne kaje, jer on prvi kaže da ne bi bio miran da album nisu izgurali do kraja.

"Sam korijen i izvor ovog benda i našeg rada utkan je u njega. Kako će da se razvija nakon toga ostaje na nama da odlučimo", kazao je on.

Galerija

Bonus video: