Kanje Veste od tezge u Kazahstanu zaradio tri miliona dolara

Tengrinews navodi da je vrlo moguće da su uz njega nastupili i turski pjevač Mustafa Sandal, ukrajinska pop zvijezda Elka...
110 pregleda 1 komentar(a)
Kanje Vest, Foto: Beta/AP
Kanje Vest, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.09.2013. 18:03h

Jedan od trenutno najpopularnijih repera na svijetu Kanje Vest navodno je proveo subotu veče u Kazahstanu gdje je nastupio na vjenčanju unuka predsjednika Nursultana Nazarbajeva, prenosi britanski "Guardian".

Reper je navodno zaradio milione za nastup u luksuznom "Grand Tulip" hotelu u Almatiju. Vijest o njegovom pojavljivanju na pomenutoj svadbi brzo se proširila po sajtovima Twitter i Instagram gdje su zvanice postavljale njegove fotografije sa koncerta.

Prema navodima kazahstanskog web sajta Tengrinews, žurkom je proslavljen brak Ajsultana Nazarbajeva i Alime Boranbajeve. Ajsultan je najmlađi sin najstarije ćerke predsjednika Nazarbajeva i trenutno je na funkciji ministra odbrane Kazahstana. Otac njegove supruge je Kajrat Boranbajev, predsjednik rusko-kazahstanske naftne kompanije KazRosGas.

Američki sajt koji se bavi selebriti novostima TMZ iznio je tvrdnje da je Vest zaradio tri miliona dolara za nastup na, kako su mediji to opisali, “kraljevskom vjenčanju”. Tengrinews navodi da je vrlo moguće da su uz njega nastupili i turski pjevač Mustafa Sandal, ukrajinska pop zvijezda Elka, glumci Genadij Kazanov i Nona Grišajeva, a čak, "prema nekim izvorima", i Bijonse.

Ranije ovog ljeta Dejvid Kameron je postao prvi britanski premijer koji je došao u zvaničnu posjetu Kazahstanu i upoznao se sa kontroverznim predsjednikom, nakon čega se našao pod paljbom brojnih aktivista za ljudska prava koji Nazarbajeva optužuju da vrši represiju nad kritičarima njegovog režima, kontroliše medije i slobodu govora i ograničava religijske slobode.

Bonus video: