Bedem fest: Impresivnih 28 izvođača

Kao i prethodnih godina ulaz na manifestaciju će biti besplatan u skladu sa konceptom "No Money, No Compromise" što je naslov ovogodišnjeg izdanja festivala
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2013. 15:14h

Na konferenciji za medije u "Mall of Montenegro" organizatori Bedem festa, koji će se ove godine održati na nikšićkoj Tvrđavi 6. i 7. septembra, otkrili su kompletan lajn ap ove manifestacije koji čini impresivna brojka od 28 izvođača, a osim toga nije rečeno mnogo toga novog.

Tako će prema saopštenju organizatora u petak, prvog dana festivala nastupiti bendovi Abzofran, Hiptalamus, Happy Hour, Mangrov, Rock In Peace, Voodoo, Siempre Peligrosso, Rebeka, Manitou, Off Duty i Kanda Kodža i Nebojša, dok će veče zatvoriti DJ-evi Marek Tripkowsky i Chicha.

Sljedećeg dana od bendova će se predstaviti Downfall, Bacili, Mikrokozma, Zoon politikon, Saša Stojanović i prijatelji, Beer & Steel, Spiral Frequency, Marble, Petar miks, Fjodor, Sirius i Darkwood Dub, kao i DJ-evi Freaky Funk i Proximus.

"Želim da se zahvalim svima koji već tri i po mjeseca daju svoj doprinos realizaciji ove ideje koja ove godine, sa velikim ponosom to ističem, prevazilazi lokalne okvire", kazao je Petar Šundić, direktor festivala i zahvalio se na podršci dugogodišnjim sponzorima "Nikšićko rock's", kao i novom "Jack Daniels".

On je ukratko prepričao istorijat Bedem festa i kazao da će i ove, kao i prethodnih godina ulaz na manifestaciju biti besplatan u skladu sa konceptom "No Money, No Compromise" što je naslov ovogodišnjeg izdanja festivala.

"Pozvao bih sve ljude iz našeg kao i iz drugih gradova da dođu i pomognu, priključe se kampanji da ovaj festival protekne kako treba. Dođite da posjetite Tvrđavu, radi se o specijalnom ambijentu, o kulturno istorijskom nasljeđu. Ovih dana smo sa posebnim emocijama puno radili na sređivanju tog prostora u sklopu ekoloških aktivnosti festivala", kazao je Šundić.

Vasilije Savović, član benda Off Duty i jedan od organizatora, kazao je da su Bedem fest proteklih godina gradili nikšićki bendovi i zahvalio im se što i ove godine pomažu "sa velikom energijom i voljom, bez ikakvih finansijskih i bilo kakvih drugih prohtjeva".

Milenko Vavić, takođe član organizacije, zahvalio se opštini Nikšić i njenom predsjedniku koji je, kako je kazao, od samog početka bio uz Bedem fest.

Na pitanje novinara da li će na festivalu biti organizovan kamp, Vavić je kazao da se sva organizacija svela na njega, Savovića i Šundića, uz pomoć nekolicine prijatelja, te da zbog toga nisu imali kad da razmišljaju o kampu.

"Prioritet su nam bili bendovi, jer su neki tražili i video nadzor za svoja vozila, apartmane, banane... Ali ko želi naravno da može da dođe i da kampuje u blizini Tvrđave, ima dovoljno mjesta", kazao je on.

Program će oba dana festivala počinjati u 18 časova, a završavati se tri sata iza ponoći.

Galerija

Bonus video: