Rodžer Voters uz bugarske demonstrante: "Majko, da li da vjerujem vladi?"

Završni aplauz na kraju koncerta na stadionu Vasil Levski u Sofiji, gdje je bilo više od 40.000 ljudi, takođe je protekao uz skandiranje publike "Ostavka-ostavka!"
1 komentar(a)
Rodžer Voters, Foto: Beta/AP
Rodžer Voters, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.08.2013. 11:59h

Osnivač rok sastava "Pink Flojd", Rodžer Voters, u petak je tokom nastupa u Sofiji podržao anti-vladine proteste u Bugarskoj koji traju od juna.

Udarna parola demonstracija, "Ostavka", pojavila se na bugarskom jeziku na "zidu" tokom koncerta, u trenutku dok je grupa izvodila pjesmu "Majka", upravo kao odgovor na dio teksta te pjesme: "Majko, da li da vjerujem vladi?".

Publika je oduševljeno reagovala skandirajući "Ostavka, ostavka!".

Završni aplauz na kraju koncerta na stadionu Vasil Levski u Sofiji, gdje je bilo više od 40.000 ljudi, takođe je protekao uz skandiranje publike "Ostavka-ostavka!".

Demonstranti se svakodnevno okupljaju više od dva mjeseca u Sofiji, zahtjevajući ostavku tehnokratske Vlade Plamena Orešarskog, koja ima podršku socijalista, a optužuju je da njome "upravlja oligarhija".

Dok su se u junu i julu svakodnevno okupljale hiljade demonstranata, ovog mjeseca, kada se Sofija ispraznila zbog godišnjih odmora, taj broj je opao na stotinak.

Demonstranti su najavili da će se okupiti 4. septembra kada ponovo počne da zasjeda Skupština Bugarske.

Bonus video: