Tijana Dapčević predstavljaće Makedoniju na Eurosongu 2014.

"Ne strahujem od konkurencije. Divno bi bilo kad bi upravo Sergej učestvovao ispred Crne Gore", kazala je Tijana
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 14:50h

Pjevačica Tijana Dapčević predstavljaće Makedoniju na Eurosongu 2014. koji će biti održan u maju u Danskoj.

- Već 20 godina sam na sceni i nije da ovaj poziv od Javnog servisa Makedonije nijesam očekivala i ranije. Međutim, neko to od gore vidi sve i vjerovatno je sad pravi trenutak za učešće na Eurosongu, s obzirom na to da se već posljednjih 13 godina moje pjesme slušaju u čitavom regionu – istakla je za Vijesti Dapčević.

Njena mlađa sestra Tamara Todevska već je dva puta bila na ovom takmičenju, 2004. kao prateći vokal Tošu Proeskom, a 2008. je učestvovala zajedno sa Vrčkom i Adrianom, a Tijana ne krije da je tražila savjet od nje.

- Nije samo Tamara, već i Kaliopi i neki pređašnji predstavnici Eurosonga kontaktirali su me čim su čuli da ću sljedeće godine predstavljati Makedoniju. Ono što je interesantno, svi su rekli samo jedno - da moram da se skoncentrišem na pjesmu – otkriva Dapčević.

Ona je do sada, kad su autori u pitanju, najviše sarađivala sa Draganom Brajovićem, ali još nije poznato ko će potpisati numeru koju će pjevati sljedeće godine u Danskoj.

- Sve je otvoreno, tako da ne samo Braja, već i neki koji su neafirmisani mogu da naprave dobru pjesmu sa kojom ću dostojno predstaviti i sebe i Makedoniju na tom takmičenju. Međutim, Javni servis Makedonije ima najviše udjela pri izboru pjesme, iako će me svako konsultovati – kaže Tijana.

Na pitanje, da li će možda ona pokušati kao obrazovani muzičar da napiše sebi pjesmu, kroz smijeh kratko odgovara:

Foto: Facebook

- Pokušaću svakako, mada čisto sumnjam da se mogu osloniti na to – priznaje pjevačica koja ne krije da računa da će iz čitavog regiona pokupiti veliki broj glasova.

- Računam na te 12-tice iz svih zemalja bivše Jugoslavije jer me publika zna i sluša moje pjesme – sigurna je ona.

Glasine koje još nijesu potvrđene, da će Crnu Goru predstavljati Sergej Ćetković nijesu je uplašile.

- Ne strahujem od konkurencije. Divno bi bilo kad bi upravo Sergej učestvovao ispred Crne Gore, jer bi samim tim i takmičenje bilo kvalitetnije i bolje, a i imala bih s kim da se družim – zaključuje Dapčević.

Galerija

Bonus video: