Elda Kurtagić i Jelena Kažanegra se iz Novog Pazara vratile sa nagradama

Kurtagić je za "Vijesti" kazala da je prijatno iznenađena i ponovila ono što je rekla prije odlaska na festival - da nije razmišljala puno o nagradama
226 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2013. 16:38h

Crnogorski muzičari nastavljaju da nižu uspjehe po festivalima u regionu - Elda Kurtagić osvojila je drugo mjesto, a Jelena Kažanegra nagradu za najbolji aranžman na manifestaciji "Stari grad" održanoj u Novom Pazaru 23. i 24. avgusta.

Kurtagić je za "Vijesti" kazala da je prijatno iznenađena i ponovila ono što je rekla prije odlaska na festival - da nije razmišljala puno o nagradama.

"Iskreno nisam ništa očekivala, jedino mi je bilo važno da se pjesma svidi publici. Međutim, na prvom presjeku glasova sam vidjela da sam prva i onda sam počela da pratim glasanje. Na prva dva presjeka sam bila prva, a na kraju sam završila kao drugoplasirana i prezadovoljna sam", kazala je ona.

Pjevačica koju je šira javnost upoznala kroz emisiju "Let ka zvijezdama" rekla je da je na festivalu bila jaka konkurencija koju su činili muzičari iz nekoliko bivših jugoslovenskih republika.

Kažanegra je učešće na festivalu “Stari grad” dobila kao nagradu na manifestaciji “Studentsko ljeto 2013 Maglaj”.

"Iznimno mi je drago što sam igrom slučaja došla na ovaj festival, iznenađena sam kvalitetom, scenom, organizacijom. Nije me začudilo što je pjesma dobila nagradu za najbolji aranžman, njen autor Ante Pecotić je jedan od vodećih producenata u regionu i srećna sam što je on moj prijatelj", kazala je Kažanegra koja se predstavila pjesmom “Za tvoje usne”.

Kompletan utisak Kurtagićeve o festivalu, nevezano za osvajanje nagrade, je pozitivan iako nije bila u prilici da isprati program drugog dana "Starog grada".

"Bilo je dobro druženje, odnos organizatora odličan. Nažalost nisam mogla da ostanem drugi dan jer sam imala nastup u Nikšiću", otkrila je ona.

I Jelena je imala samo riječi hvale.

"Mogu se zaista pohvaliti prijemom domaćina, a i reakcijom publike, lijepo je kad u drugoj državi dobijete ogroman aplauz i ovacije", prisjetila se Kažanegra.

Kurtagić je kazala da joj nagrada znači puno i dodala da samim osvajanjem drugog mjesta na festivalu postoje veće šanse da se čuje za njenu pjesmu.

Elda je izvela pjesmu "Nije me strah" za koju je muziku i aranžman radio Dejan Božović, a tekst Milan Perić. Ona je ranije u razgovoru za "Vijesti" kazala da uskoro planira da objavi još jednu pjesmu.

Jelena Kažanegra (Privatna arhiva)

Pored Kažanegre i Kurtagić, na festivalu "Stari grad" crnogorsku muzičku scenu predstavljale su i Jelena Đorđević i Dragana Rakčević. Prvo mjesto na ovoj manifestaciji osvojio je beogradski sastav Mega mix bend sa pjesmom "Kroz tvoje oči", a treće pjevačica iz Niša Danica Krstić koja je izvela pjesmu "Sa tobom bih sve".

Galerija

Bonus video: