Bojan Delić u Ohrid pošao rekreativno, vratio se s nagradama

Druženje na festivalu bilo je na nivou, pa mu je drago što su mu i ostali učesnici nakon glasanja pr užili ruku i čestitali
87 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Delić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bojan Delić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.08.2013. 10:03h

Crnogorski pjevač Bojan Delić vratio se sa Ohridskog festivala odakle je donio dvije nagrade-prvu stručnog žirija i treću po glasovima publike.

"Zaista je nevjerovatan osjećaj. Ovo je prvi put da osvojim prvu nagradu, a nijesam je očekivao, jer je poziv da nastupim na Ohridskim trubadurima došao potpuno neočekivano. Zato sam u Ohrid otišao više, što bi rekli rekreativno. Čitavo vrijeme spremao sam se za festival u Dubrovniku, ali kako je njegovo održavanje neizvijesno, moj menadžer i kum Darko Perić nagovorio me da nastupim u Ohridu", priča svoje utiske sa festivala Delić.

Bojan je neko ko uvijek ističe da mu je najbitnije da njegovu pjesmu prihvati publika, a na pitanje da li mu je draža prva nagrada stručnog žirija ili treća publike odgovara:

"I jedna i druga. Stručni žiri je rekao svoje i hvala im na tome, međutim, to što se moja pjesma “Zajedno do kraja” svidjela publici mi je još draže. Na festivalu su mogli da glasaju samo Makedonci, tako da to što sam završio na trećem mjestu, a ispred mene su dva njihova pjevača, zaista smatram velikim uspjehom. Mada, publika je odlično reagovala i dok sam izvodio pjesmu, tako da sam po njihovoj reakciji znao da ću osvojiti neku od nagrada, ali se prvoj svakako nijesam nadao. Takođe, bio sam oduševljen što je i moj kolega Igor Cukrov sa kojim ću uskoro snimiti duet, a a kome je pjesmu napisao upravo Perić bio treći po mišljenju stručnog žirija", priča Delić.

On je objasnio da su glasovi stručnog žirija važniji, pa se on računa kao pobjenik Ohridskih trubadura.

"Sav taj način glasanja nije mi bio jasan, međutim, nakon festivala razgovarali smo sa direktorom Grigorom Koprovim i on je potvrdio da se glasovi stručnog žirija više vrednuju i da sam u stvari ja zvanično pobjednik festivala", objašnjava Delić dodajući da je ovo odličan početak.

"Planirali smo da svakako pjesme predstavimo van granica Crne Gore i ove nagrade u Ohridu su odličan početak te kampanje", smatra on.

Kako kaže, druženje na festivalu bilo je na nivou, pa mu je drago što su mu i ostali učesnici nakon glasanja pr užili ruku i čestitali. Tako, sa ovog festivala Delić nije došao samo sa nagradama i utiscima, već je dobio pozive za neka slična takmičenja.

"Odmah nakon festivala prišla mi je ekipa koja radi sličnu manifestaciju u Rumuniji i pozvali me da učestvujem. Ovih dana, kad se slegnu utisci, kontaktiraću ih i vidjeti kad je to, jer sam oduševljen njihovom ponudom. Eto, izgleda da je promocija pjesama po regionu mnogo bolje krenula nego što smo mi i mogli da isplaniramo", iskren je Delić, koji je sinoć po povratku u Crnu Goru nastupio na manifestaciji “Rijekom Zetom”.

"Obećao sam tim ljudima da ću doći i bez obzira na to što sam veoma umoran zato što sam čitav dan putovao, ne bih mogao da ih ispalim. Ipak, iz Crne Gore je sve krenulo, ovdje me publika voli i cijeni i bez obzira na sve osvojene nagrade u regionu, to ne mogu da zaboravim", zaključuje Delić.

Bonus video: