Pivski džezeri formirali sastav: Reprezentacija sela Zabrđe

Sastav koji čine Šule Jovović, Jelena Jovović i Milivoje Pićurić nastupa u Virpazaru i Kotoru
191 pregleda 0 komentar(a)
Šule Jovović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Šule Jovović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.08.2013. 08:52h

Crnogorski muzičari - gitarista Šule Jovović i kontrabasista Milivoje Pićurić uz srpsku vokalistkinju Jelenu Jovović osnovali su džez reprezentaciju Zabrđa, sela koje se nalazi u blizini Plužina, koja će nastupiti večeras u konobi "Badanj" u Virpazaru, a sjutra veče u Kotoru u klubu "Evergrin".

"Rođaci smo, a ona živi i radi u Beogradu. Došla je ovdje na ljetovanje, već godinama se dogovaramo da ostvarimo saradnju. U svakom selu u Crnoj Gori ima po dva, tri džez muzičara, ispostavilo se", kroz smijeh je opisao Šule svoju saradnju sa Jelenom.

Pjevačica je bila nešto preciznija u objašnjenju kako je došlo do stvaranja džez reprezentacije Zabrđa.

"Ja i Šule smo ako ne drugo, onda treće koljeno, iz Zabrđa više Plužina, iz plemena Jovovića Pivljana. Kasnije smo shvatili da je i Pićurićeva porodica živjela tu u blizini do nedavno, tako da smo svi Zabrđani i potpuno je nestvarna ta veza džez muzike i nas iz mjesta gdje, kako kaže Rambo Amadeus, ovce pasu pod ručnom", kazala je Jovović.

Ona je završila Muzičku akademiju u Gracu, a po završetku prve godine studija osnovala je sastav “Sinergia” sa kojim je uspješno nastupala po Austriji i Njemačkoj sve do odlaska u Afriku.

Povremeno dolazeći u Beograd nastupala je sa RTS Big Bendom, “Lazar Tošić kvintetom”, “Vladimir Krnetić kvartetom”, Vasilom Hadžimanovim i drugim muzičarima beogradske džez scene, kao i sa muzičarima iz Njemačke, Austrije i SAD, dok je tokom boravka u Africi sarađivala i sa najvećim imenima džez scene tog kontinenta.

Inače se bavi solističkim projektima koncertnog tipa, recenzijom prevoda literarnih djela na temu džez muzike, a zaposlena je i kao profesor džez muzike u MŠ "Stanković" u Beogradu.

"Repertoar će biti divan, ima tu pjesama koje je i Šule prvi put čuo, biće zanimljivo", kazala je ona u najavi predstojećih nastupa, dok je Jovović otkrio da će se na repertoaru naći uglavnom džez standardi, ali i neke modernije kompozicije.

Šule Jovović je završio Muzičku akademiju na Cetinju i vođa je prvog crnogorskog džez sastava “Piva Jazz”. Sarađivao je sa brojnim uglednim kolegama kao što su Stjepko Gut, Keti Farmer, Fransoa Zeno, Predrag Revišin i drugi, a od 2007. radi kao profesor u Umjetničkoj školi za muziku i balet "Vasa Pavić" u Podgorici.

Milivoje Pićurić, sin crnogorskog glumca Momčila Pićurića, član je džez grupe “Baltazar” i autor muzike za film "Sve to" Branislava Milatovića.

Pivski džezeri sinoć su nastupili na Žabljaku.

Bonus video: