Idete na Cucku jeku? Obavezno ponesite džemper

Na manifestaciji u Kobiljem dolu najavljen nastup grupa “Kerber”, “Perper”, Dragoljuba Đuričića, Branke Šćepanović, pedesetak bubnjara iz regiona
191 pregleda 12 komentar(a)
Cucka jeka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Cucka jeka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.08.2013. 08:14h

Manifestacija "Cucka jeka", čije je održavanje dva puta pomjereno, trebalo bi konačno da se održi sjutra u Kobiljem dolu, a počeće u 16 časova prema saopštenju organizatora.

Tom prilikom, kako je "Vijestima" saopšteno iz Prijestonice - jednog od organizatora ove manifestacije, od ranih jutarnjih časova do nedjelje ujutro, na dionicama Čekanje - Resna - Bata - Kobilji do i Grahovo - Trešnjevo - Kobilji do režim saobraćaja biće izmijenjen.

Tako će u subotu od 13 do 19 časova saobraćaj iz pravaca Cetinja i Grahova teći jednim smjerom ka Kobljem dolu. Od 20 časova istog dana sve do dva ujutro takođe će na snazi biti jednosmjerni saobraćaj i to ka Cetinju i Grahovu.

Iz Prijestonice je saopšteno da će u Kobiljem dolu biti organizovan i parking čiji će kapacitet iznositi blizu 2.000 mjesta.

Organizatori "Cucke jeke" nisu se pobrinuli za organizovani prevoz do i od mjesta događaja, ali jesu agencije "Bon Voyage" i "Mts Mne".

Posljednje pomenuta organizovaće povratni prevoz na relaciji Podgorica – Kobilji do - Podgorica po cijeni od devet eura. Vrijeme okupljanja putnika i polazak u Kobilji do planiran je za 14 sati ispred “Delta Citya”, dolazak na manifestaciju oko 16 časova, a povratak u Podgoricu oko dva sata ujutro (069 66 55 12 /020 511 200).

Agencija "Bon Voyage" nudi povratni prevoz sa Cetinja za devet eura, a polazi se sa autobuske stanice u 14 sati (041 241 114).

Organizatori "Cucke jeke" neće prodavati hranu i piće, već privatni preduzetnici.

"Prijestonica Cetinje nema nadležnost u pogledu određivanja visine cijena hrane i pića. O tome će, svakako, odlučivati zakupci, a riječ je o društvima sa ograničenom odgovornošću, koja su, do današnjeg dana, zakupila prostor za ukupno sedam štandova", saopšteno je iz Prijestonice.

Sa iste adrese "Vijestima" je rečeno da je nezahvalno govoriti o preciznijim brojkama kada je u pitanju ovogodišnja posjeta na "Cuckoj jeki", ali da očekuju da će trećem izdanju ove manifestacije prisustvovati više hiljada posjetilaca i da će ove godine biti oboren rekord posjećenosti tog događaja.

Ka Kobiljem dolu može se ići iz pravca Grahova (regionalni put R-23) i Cetinja (regionalni put R-15). Trasa Cetinje-Kobilji do dugačka je 50 kilometara, Nikšić - Grahovo - Kobilji do 40 kilometara, od Podgorice preko Cetinja do Kobiljeg dola ima 85 kilometara, a put Herceg Novi - Grahovo - Kobilji do dug je 100 kilometara (kilometraže su približne).

Prema riječima meteorologa Dušana Pavićevića, posjetioci “Cucke jeke” mogu očekivati kratkotrajne padavine.

“To područje je inače veoma kišovito, a u subotu postoje dobre šanse za kratkotrajne, mjestimične popodnevne pljuskove”, objasnio je on, dodajući da te padavine neće biti “ništa strašno”.

Što se tiče temperature vazduha, ona će se kretati u rasponu od 25 do 30 (dnevna), i od 10 do 15 stepeni (noćna). “Svakako treba ponijeti džemper”, savjetuje Pavićević.

Na ovogodišnjoj "Cuckoj jeci" nastupiće brojni poznati izvođači, među kojima su “Kerber”, “Perper”, Dragoljub Đuričić, Branka Šćepanović, pedesetak bubnjara iz regiona i mnogi drugi.

Bonus video: