Jelena i Ivana se sa Studentskog ljeta vratile s nagradama

Na ovogodišnjem 43. Studentskom ljetu prvu nagradu u kategoriji zabavne muzike ponijela je Iva Kožulović, a u kategoriji narodne muzike Amela Brdar
164 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Kažanegra, Ivana Martinović, Foto: Privatna arhiva
Jelena Kažanegra, Ivana Martinović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.08.2013. 17:32h

Crnogorske pop pjevačice Jelena Kažanegra i Ivana Martinović Popović imale su nedavno uspješne nastupe na festivalu Studentsko ljeto Maglaj 2013. na kojem su osvojile i nagrade. Kažanegra je dobila treću nagradu u kategoriji zabavne muzike i direktno učešće na festivalu "Stari Grad" u Novom Pazaru, dok je Popović dobila drugu nagradu u kategoriji zabavne muzike i nagradu za najboljeg inostranog izvođača.

"Svako učešće na bilo kom festivalu je podjednako važno, jednako je lijepo i na manjem i na većem. Ovaj je uslovno rečeno manji, ali je bio vrlo interesantan", kazala je Popović i dodala da su ona i Kažanegra bile tamo dva dana i naišle na prelijep ambijent i gostoprimstvo.

Obje pjevačice izvodile su pjesme kojima su se predstavile i na ovogodišnjim Sunčanim skalama - Popović je izvela numeru "Dodaj", a Kažanegra "Za tvoje usne"

"Domaćini festivala su to bili u pravom smislu, ljudi iz medija predusretljivi i spremni na saradnju i veoma mi je drago što sam bila dio ove manifestacije", zaključila je ona.

Obje pjevačice izvodile su pjesme kojima su se predstavile i na ovogodišnjim Sunčanim skalama - Popović je izvela numeru "Dodaj", a Kažanegra "Za tvoje usne".

"Nagrada mi znači, jer osjećam i da je njima značilo naše učešće na festivalu", kazala je Popović, dok je Kažanegra priznala da ona nije neko ko žudi za nagradama, ali da joj je svakako drago što je pokupila jednu i što je uopšte učestvovala na Studentskom ljetu.

"Sada me očekuje snimanje dueta, novog singla, rad... Ne znam što će biti od svega toga, ali zbilja uživam u ovom umoru", kazala je nekadašnja članica grupe Negre.

Za Popović je na redu kraća sezona privatnih žurki koje radi tokom cijele godine, a onda se “nada da će odmoriti glas kako bi mogla da snimi još jednu pjesmu. Da bi kompletirala album joj fale još dvije numere.

"Nadam se da će do proljeća sve biti spakovano i spremno za objavljivanje", kazala je ona.

Na ovogodišnjem 43. Studentskom ljetu prvu nagradu u kategoriji zabavne muzike ponijela je Iva Kožulović, a u kategoriji narodne muzike Amela Brdar.

Ivana snima prvi spot

U međuvremenu, Popović se priprema i da ekranizuje numeru "Dodaj". Biće to njen prvi spot u karijeri, i kaže da je to možda malo čudno, ali i objašnjava da ranije nije osjećala potrebu za tim.

"Mnogo mi je važno da sve bude na svom mjestu, posebno zato što mi je to prvi spot u karijeri. Ova pjesma mi posebno znači, drugačija je, a imam i fenomenalan scenario za taj spot tako da baš želim da snimim to onako kako sam zamislila. Nadam se da će se to do kraja godine završiti", kazala je ona.

Bonus video: