Durmitor Art Eko fest: Who See za kraj programa

Prvog dana festivala biće održana izložba umjetnika sa Žabljaka u Galeriji Kulturnog centra,
5 komentar(a)
Who See, Foto: Dennis Stachel
Who See, Foto: Dennis Stachel
Ažurirano: 16.08.2013. 11:02h

Ovogodišnji Durmitor Art Eko festival održaće se u utorak i srijedu, 20. i 21. avgusta na Žabljaku, a njegov program donosi izložbe, projekcije dokumentaraca i filmova, predstave i mnoge sadržaje, dok će u muzičkom dijelu festivala glavne zvijezde biti grupa Who See.

Prvog dana festivala biće održana izložba umjetnika sa Žabljaka u Galeriji Kulturnog centra, a zatim će posjetioci festivala imati priliku da u centru grada vide iste te umjetnike i na djelu. Na Crnom jezeru biće organizovana škola jedrenja za Djecu, a na istom mjestu održaće se i predavanje na temu "Značaj šuma i posljedice uništavanja". Uslijediće Audio šumska instalacija, kao i predstava "Supermarket" Putujućeg cirkusa i Marka Ilića.

U bioskopu Kulturnog centra prve večeri festivala biće prikazana dokumentarna serija "Energetska efikasnost nije mogućnost, ona je moć", a zatim će se održati i predstava "TV program". Festivalski program će se zatim premjestiti na parking iza Kulturnog centra gdje će posjetioce očekivati "audio-vizuelni eko mix" Noyza iz Who See klape i projekcija kratkih video radova, da bi se veče okončalo žurkom gdje će muzički izbor biti zadužen DJ Jazzotron i gosti.

Drugog festivalskog dana ponovo će biti organizovana pomenuta izložba, umjetnici na djelu i škola jedrenja. Na Crnom jezeru održače se "Predstava dječije radionice" i predstava za djecu "Čarobni pasulj". U bioskopu će uveče biti prikazan film "Život je" Vlada Perovića, a zatim će reprizu doživjeti predstava "TV program". Festival će nastupom u kafiću "Oro" na Savinom kuku zatvoriti Who See.

Bonus video: