"Nine Inch Nails" predstavili dvije nove pjesme

Francuska, Velika Britanija i Australija zajednički su zatražile hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN-a posvećenu stanju u Egiptu
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2013. 19:49h

Članovi benda Nine Inch Nails premijerno su predstavili publici na japanskom „Fuji Rock“ festivalu pjesme „Find My Way“ i „Copy Of A“. Numere će se naći na njihovom novom albumu „Hesitation Marks“ čije je objavljivanje najavljeno za 3. septembar ove godine.

"Pjesme uglavnom zvuče minimalistički, a to mi je bilo jako teško da izvedem. Tek kada smo završili sa pripremom albuma, shvatio sam da mi je glas dosta mirniji i da na novom albumu nema vokalno eksplozivnih refrena", rekao je za list „New York Times“ frontmen benda Trent Reznor.

Melanholična „Find My Way“ i nešto agresivnija i brža pesma „Copy Of A“ u velikoj mjeri se razlikuju od dosadašnjeg rada grupe Nine Inch Nails. Reznor se udaljio od starog industrijal, grubog i kompleksnog zvuka i okrenuo nešto jednostavnijim bitovima, tehno i fanki ritmu.

Muzičari Alesandro Kortini (Alessandro Cortini), Ilan Rubin i Džošua Justis(Joshua Eustis), sada već stalni Reznorovi saradnici , učestvovali su i na snimanju novog materijala. Na albumu „Hesitation Marks“ sarađivali su sa basistom Pinom Paladinom (Pinno Palladino) i gitaristom sastava Fleetwood Mac, Linzijem Bakingemom(Lindsey Buckgingham).

Bend Nine Inch Nails nastupom na “Fuji Rock” festivalu započeo je seriju nastupa koji su inspirisani turnejom grupe Talking Heads iz 1983. godine. Mnoštvo svjetlosnih efekata i specifična postavka na sceni ubrzo nakon američke turneje zamijeniće na svjetskoj, prema riječima Trenta Reznora, produkcijski sasvim drugačije svirke.

Galerija

Bonus video: