Đuričić kroz suze: Nastupaju Kerber i Perper, Cucka jeka bez Darkwood Duba

Ovogodišnja Cucka jeka planirana za 10. avgust, prvo je odložena za 18. avgust, a zatim za 24.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2013. 10:50h

Na konferenciji za medije održanoj danas u sali "Dodest" KIC-a "Budo Tomović" povodom ovogodišnje "Cucke jeke" nije mnogo toga novog otkriveno - kao što su "Vijesti" ranije pisale Kerber će moći da nastupi 24. avgusta, Perper se pridružuje izvođačima, dok Darkwood dub ne dolazi u Kobilji do. Ostatak obraćanja javnosti ličilo je više na ispovjest Dragoljuba Đuričića, jednog od organizatora, koji je u trenutku čak pustio i suzu.

On se na samom početku izvinio svima onima koji su godišnje odmore "naštelovali" tako da bi došli u Kobilji do i zahvalio se svima koji podržavaju "Cucku jeku", planiranu za 10. avgust i odloženu zbog nevremena. Đuričić je objasnio da se ova manifestacija nije mogla održati 18. avgusta, za kad je prethodno odložena, zato što su svi izvođači bili zauzeti.

Ovo je najteži period u mom životu, čitavih mjesec dana se mučim i ne bavim se umjetnošću nego sastančenjima i davanjem izjava, kazao je Đuričić, jedan od organizatora

Bubnjar je saopštio da će grupa Kerber biti u mogućnosti da dođe 24. avgusta, da Darkwood Dub zbog nastupa na jednom festivalu i tri njegova bubnjara neće moći da dođu, te da su mu se članovi grupe Perper sami javili i ponudili da uveličaju događaj bez nadoknade.

"Hvala grupi Perper, jer mi je bilo veoma teško", kazao je Đuričić, a zatim i na kratko zaplakao. On je dodao da je kontaktirao i grupe Atomsko sklonište i Divlje jagode kako bi vidio da li bi oni mogli da nastupe.

Đuričić je zatim na trenutak zbunio prisutne govoreći da neće dozvoliti da "Cucka jeka" bude obojena politički.

"Niti sam ja napuštao Crnu Goru niti se vraćam u nju, ja sam građanin Crne Gore. Bez ikakvih borbi protiv nekoga, jer ja da sam protiv nekoga ko zna gdje bi bio. I kada sam bio u zajedničkoj državi protiv nečega, ja sam bio samo sa narodom i na njegovoj strani", kazao je on, a onda objasnio da to govori jer je čuo da se u medijima zloupotrebljavaju njegove izjave sa Facebooka.

"Ja mogu na Facebooku i da onanišem, to je moja lična stvar. Ko zna što sve mogu da radim na Facebooku, ali to ne može da bude validna izjava" , kazao je on.

Na pitanje na koji način su njegove izjave zloupotrijebljene politički bubnjar je kazao da on nije rekao da jesu, već da želi da se ogradi od toga, jer mu "liči kao da se tu nešto kuva". On je kazao i da nije do sada ćutao da bi smišljao nešto, već zato što nije imao vremena da daje izjave.

Podsjećamo da su "Vijesti" ranije prenijele Đuričićeve izjave sa Facebooka gdje je bubnjar, par dana nakon odlaganja "Cucke jeke", napisao "Nekome smeta što volim svoj zavičaj! To je u CG zabranjeno! Pi!", a malo kasnije dodao: "...ne trebam ja više da sviram kada smetam mojima! Treba znati kada je dosta!". Ove izjave su danas obrisane sa njegovog Facebook profila.

Đuričić je kazao i da je izgubio mnogo novca zbog odlaganja "Cucke jeke", te da će naučiti iz grešaka.

"Iduće godine ću da odradim sve drugačije, tražiću od ljudi da glasaju koji je datum za Cucku jeku pravi", obećao je bubnjar i dodao da želi da Kobilji Do postane centar svijeta.

"Hajde svi zajedno napravimo 'Cucku jeku'. To je jedina stvar koja je sad bitna. Hajde da informišemo ljude, da zamolimo turističke organizacije da organizuju buseve, kombije... I opominjem sve da onaj ko vozi neka izdrži da ne pije taj dan ili neka ide autobusom pa neka popije", kazao je bubnjar na kraju.

Osim Đuričića, organizatori Cucke jeke, koja je prethodne dvije godine u Kobilji do dovodila nekoliko hiljada ljudi, su Prijestonica i TO Cetinja.

Galerija

Bonus video: