"Cucka jeka" 24. avgusta

"Meni je narod Crne Gore dao novu energiju da je uložim u novu 'Cucku jeku'. Njima sam posebno zahvalan, jer da nije njih ja bih odustao davno", kazao je Đuričić
50 pregleda 16 komentar(a)
Cucka jeka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Cucka jeka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.08.2013. 11:10h

"Cucka jeka" održaće se 24. avgusta.

Na svojoj Facebook stranici bubnjar Dragoljub Đuričić je napisao "24. avgust je dan kada ce se odrzati CUCKA JEKA sa istim izvodjacima!!!"

Prvobitno je bilo planirano da se manifestacija održi 10. avgusta, ali je zbog najavljenog nevremena pomjereno na 18. avgust.

"Cucku jeku" organizuje Đuričić koji zajedno sa Opštinom Cetinje.

"Meni je narod Crne Gore dao novu energiju da je uložim u novu 'Cucku jeku'. To želim da uradim zbog naroda, zbog onih koji su me podržavali i koji su htjeli da dođu. Njima sam posebno zahvalan, jer da nije njih ja bih odustao davno", kazao je ranije Đuričić za "Vijesti".

On, PR Opštine Cetinje Miloš Prelević i Ana Ivanović, direktorica TO Cetinje odlučni su da "Cucka jeka", odložena dan uoči prvobitno planiranog termina, ipak bude održana.

Đuričić je prošle sedmice, po objavljivanju informacije o odlaganju, "Vijestima" kazao da on tu odluku nije inicirao, te da će biti spreman da priča "kad nevrijeme prođe", međutim ni juče nije želio da zvanično zalazi u detalje.

Ipak, bubnjar se oglasio putem svoje Facebook stranice. "Nekome smeta što volim svoj zavičaj! To je u CG zabranjeno! Pi!", napisao je on prekjuče, a malo kasnije dodao: "...ne trebam ja više da sviram kada smetam mojima! Treba znati kada je dosta!".

Na pitanje Vijesti da li je došlo do sukoba između ogranizatora “Jeke”, Ivanović je kazala da sve partnerske strane već dva mjeseca predano sarađuju i da je apsurdno govoriti o neslaganju.

"Imamo odličnu komunikaciju sa Dragoljubom, samo danas smo u više navrata komunicirali sa njim, uključujući i gradonačelnika Bogdanovića, te saradnja teče u najboljem redu", saopštila je ona.

Iako je na konferenciji za medije održanoj prošlog petka rečeno da će, uprkos promjeni termina, u Kobiljem Dolu nastupiti svi najavljeni muzičari "Vijestima" su članovi grupe Kerber istoga dana saopštili da neće moći svirati u Crnoj Gori 18. avgusta. Par dana kasnije i Darkwood Dub nam je kazao isto.

"U tom trenutku smo imali informaciju da će moći da nastupe", kazao je Prelević, dok je Ivanović dodala da je takva informacija potekla od članova tima Đuričića, koji tog dana zbog koncerta u Dubrovniku nije mogao da prisustvuje sastanku organizatora.

Ona je izjavila da je Đuričić bio konsultovan po pitanju odlaganja, te da nije postojao nijedan drugi razlog za to osim najavljenih vremenskih neprilika.

"Ne samo Đuričić, već i ostali partneri, nijesu bili nimalo zadovoljni okolnošću da do otkazivanja mora doći dan uoči prvobitnog termina. Jer riječ je o velikoj organizaciji, na kojoj radimo puna dva mjeseca. Ali, kao organizatori, nijesmo smjeli da rizikujemo", objasnila je ona i dodala da se na kraju ispostavilo da je odluka bila ispravna "s obzirom da smo svi svjedočili vremenskim nepogodama u subotu, kada je na prostoru Cuca bilo i velikih pražnjenja, ali i nestanaka napajanja električnom energijom".

Na Facebook stranici 'Cucke jeke' dan nakon što je ova manifestacija trebalo da se održi napisano da u Kobiljem Dolu nije pala gotovo ni kap kiše.

Kako nezvanično saznajemo, zbog muzičara ne mogu da nastupe u nedjelju, a čije je učešće najavljeno, "Cucka jeka" biće pomjerena.

Ivanović je "Vijestima" kazala da su sve partnerske strane spremne da ulože krajnje napore kako bi ranije najavljeni izvođači nastupili.

Ona je juče ostavila mogućnost da dođe do ponovnog odlaganja "Cucke jeke" upravo u slučaju da najavljeni izvođači ne budu mogli da dođu u nedjelju.

"Jer nam je stalo da publika isprati što više dobrih muzičkih nastupa. Zbog publike, uostalom ova manifestacija i postoji", dodala je direktorica TO Cetinje.

Prema prvobitnoj najavi, planirano je da u Kobiljem Dolu nastupe brojni poznati izvođači, među kojima su Kerber, Darkwood Dub, Dragoljub Đurićić, Branka Šćepanović, pedesetak bubnjara iz regiona i drugi, a očekivan je dolazak nekoliko hiljada posjetilaca.

Bonus video: