Stonsi održali najbučniji koncert u Hajd parku

Londonski Hajd park je jedno od najprestižnijih mjesta za koncerte u istoriji muzike...
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2013. 12:12h

Koncert The Rolling Stonesa u londonskom Hajd parku najglasniji ikada održan na tom mjestu. Ipak, organizatori su dobili samo jednu žalbu zbog buke.

Londonski Hajd park je jedno od najprestižnijih mjesta za koncerte u istoriji muzike. Mnogi muzičari su sanjali ili sanjaju da nastupe na tom kultnom mjestu.

Jedan od najznačajnijih bendova u istoriji rokenrola, The Rolling Stones, nedavno je održao dva koncerta u Hajd parku, povodom 50-godišnjice postojanja i rada.

Organizatori su sada "sveli račune" i saopštili da su to bili najglasniji ili najbučniji koncerti ikada održani u Hajd parku.

"Niko prije Stonsa nije održao tako bučan koncert. Dobili smo samo jednu žalbu, mada bismo tu žalbu, vjerovatno, dobili i da zvučnici nisu bili uključeni", kažu organizatori.

Do sada su organizatori koncerata u Hajd parku dobijali dvije vrste žalbi - od posjetilaca, koji su govorili da je ozvučenje bilo preslabo i od lokalnog stanovništva koje se žalilo na buku.

Stonsi su prvi put nastupili u Hajd parku daleke 1969. godine, koji su posvetili preminulom članu benda Brajanu Džonsu.

Upoređujući taj koncert i ovaj, 2013. godine, frontmen Stonsa Mik Džeger je rekao da je "sada na bini bilo manje ljudi".

"Čudna stvar je što si te 1969. godine u publici mogao da vidiš sve svoje drugare, a sada sam sa bine gledao svu svoju djecu", kaže Džeger.

Galerija

Bonus video: