Royal Music: Drugo veče obilježio koncert Van Gogh-a

Večeras je na program posljednje veče festivala kada će se se znati koji je bend pobjednik drugog Royal Music Festa
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2013. 06:45h

Ni kiša koja je juče poslije podne padala nekoliko sati nije uspjela da odloži drugo po redu veče, drugog Royal Music festa. Program je počeo sa zakašnjenjem, ali to nije smetalo onima koji su došli na Ljetnju scenu ispod Orlovog krša jer su znali da će imati jedinstven muzički doživljaj.

Takmičarki dio otvorio je bend iz Novog Mesta New Citizens, a prvo predstavljanje crnogorskoj publici započeli su numerom koju publika dobro zna - Svetozara Markovića 39.

Ovu kompoziciju legende crnogorske muzike, Miladina Šobića kome je posvećen ovogodišnji Royal Music Fest, Slovenci su prilagodili svom muzičkom izražaju pa je zvučala znatno drugačije od originala.

Zatim je uslijedila posljednja numera koju su objavili –Everybody, pa Buđenje na istoku i Lenguage of love...

Hrvatski sastav Sane oduševio je prisutne. Prva kompozicija koju su odsvirali bila je Vila, a onda su odlučili da publiku počaste i novim singlom za koji je Nikola objasnio da je nastao prije svega nekoliko nedjelja Oprosti.

"Za danas smo spremili samo spore stvari, ako želite da čujete kako zvučimo kad sviramo nešto brže, poželite da nas čujete i sjutra", poručio je bubnjar Stjepan, a onda su zasvirali i jednu baladu na engleskom Feel the rain. Za kraj su ostavili Miladinov Hram ljubavi koji je u njihovoj izvedbi izmamio aplauz čak i konkurencije.

Najveću podršku publike na Ljetnjoj sinoć je imao Vanja Radovanović. Iako su pjesme sa njegovog prvijenca odavno hitovi, Radovanović je na Royal Music Festu premijerno predstavio dvije- Tvrđava i Svi životi moji. Uz već dobo poznatu Padobran kojom najavljuje novi projekat, Vanja je odlučio da ipak kad je Šobićev autorski rad u pitnju, promijeni pjesmu, pa je umjesto Prvi jutarnji koja je isprva najavljena, sa bendom spremio čuvenu “Kad bi došla Marija”.

Vanja Radovanović u finalu

Po završetku takmičarskog dijela prograšeni su finalisti, a večeras će se za nagradu od tri hiljade eura boriti Dede Putra, Dark Sky, Sane i Vanja Radovanović.

Koncert grupe Van Gogh koja je u dugogodišnjoj karijeri prvi put nastupila sinoć u crnogorskoj Prijestonici, publika će dugo pamtiti. Naime, Đule i ekipa još na početku poručili su “Noćas mi smo tu zbog vas”.

Uz već dobro poznate hitove među kojima su Da li zna, Klatno, Mama, Kisjelina, Rođendan, Vrteška, publika je uživala ali i konstantno tražila jedan od najvećih hitova Van Goga Neko te ima, ali im je Đule kazao da tu pjesmu neće svirati zato što je publika zna. Za to vrijeme frontmen Van Goga pravio je šou, pa mu je čak oko scenskog nastupa u jednom momentu pomogla i djevojka iz publike kojoj je držeći je za ruku otpjevao Kad odeš od mene.

Pomoć iz publike

Kako je festival posvećen Šobiću, Đule je kao njegov veliki poštovalac izrecitovao čuvenu Sunce tebi sunce meni.

Bodreći mlade da uživaju u jednom momentu stvorila se gužva ispred bine zbog koje je reagovalo i obezbjeđenje, ali je Đule urgirao da “puste mlade da se zabavljaju”. Iako je su planirali da se pola sata nakon ponoći pozdrave sa nekoliko hiljada fanova, članovima Van Gogha to nije pošlo za rukom, pa su se vratili na bis I otpjevali Neko te ima, Spisak razloga, dok su druženje završili sa numerom Kolo.

Večeras je na program posljednje veče festivala kada će se se znati koji je bend pobjednik drugog Royal Music Festa, a trodnevnu manifestaciju koju organizuje agencija Comfotably Numb i Prijestinica Cetinje koncertom će zatvoriti grupa Zabranjeno pušenje.

Galerija

Bonus video: