Royal Music Fest: Osvajači i četiri mlada benda prve večeri

Večeras je na programu drugo veče festival kada će se predstaviti New Citizens, Sane i Vanja Radovanović
89 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2013. 07:09h

Festival Rayal Music, drugi po redu počeo je sinoć na Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša. U okviru takmičarskog dijela prve večeri festivala, publika je imala priliku da čuje četiri mlada benda.

Najteži dio, da otvori festival imao je podgorički sastav Indigo pop. Svoj nastup započeli su legendarom pjesmom “Džemper za vinograd” najpoznatijeg crnogorskog kantautora Miladina Šobića, kome je ovogodišnji Royal Music fest posvećen. Nastup na festivalu, mladi trio iskoristio je da predstavi i svoje tri autorske numere – “Kiša”, “Instant anđeo” i “Ono što mi nedostaje”.

Drugi po redu nastupio je sastav VI čulo iz Sremske Mitrovice. Već kod prve autorske numere “Bluz”, pjevačica Todora Stojinović uspjela je da osvoji publiku koja je nagradila aplauzom.

Od autorskih numera VI čula publika je imala priliku da čuje još i “Bajku” i “Puh na maslačak beli”, dok su nastup završili Miladinovom “Ne pokušavaj mijenjat me”.

Nakon šansonjersko-ciganskog stila, binu je osvojio rok sastav Dark Sky iz Kosovske Mitrovice, inače učesnici ovogodišnjeg Exita. Oni su pokazali kako se na sceni ponašaju prave rok zvijezde pa su već kod prve pjesme napravili šou, a Ljetnja je odlijegala od njihovih autorskh numera Večno zaspali, Čežnja i “Ne radi mi to”. Oni su pokazali kako bi u rok varijanti zvučala Miladinova Čete ludaka.

Publiku koja je ove godine u mnogo većem broju pratila takmičarski dio programa zapalio je bosanskohercegovački bend “Dede Putra”. Oni su ujedno bili i najkomunikativniji, a frontmen sasava Kemal Delalić je čak natjerao publiku da sa njima pjeva Miladinov hit “Od druga do druga”. Takođe, nastup na Cetinju iskoristili su da izvedu i numere sa nedavno objavljenog prvijenca: Sive lubanje silo, Oj o jo i Bajrinu krvavu sevdalinku.

Nakon bendova koji su pokazali nevjerovatnu muzikalnost, iako sa iskustvom Osvajačima nije bilo lako izaći pred publiku poslije njih. No, fanovi koji su se na Ljetnju okupili u velikom broju uz vrisak su dočekali Čipija i družinu. Svoj prvi nastup u crnogorskoj Prijestonici Osvajači su počeli numerom “Duša kad izneveri”, a Čipi je oduševljen prostorom gdje nastupaju konstatovao da je “lijepo svirati u srcu Crne Gore”. Onda su uslijedile numere “Krv I led”, “Da te milujem”, “Pronađi me”, “Gdje da pobjegnem”, “Jedna me djevojka neće”, “S kim čekaš dan”, “Nikad više s tobom”, “Tiha predaja”,… a umjesto plišanih igračaka, na binu su letjeli brushalteri.

Nastup na Cetinju Osvajači su iskoristili da izvedu i numeru “Ljubav je glad” koja će se naći na njihovom novom albumu. Takođe, kragujevački bend, inače veliki poštovaoci svojih sugrađana- članova grupe Smak odlučili su da u Prijestonici otpjevaju i čuvene Daire.

Iako su planirali da dvočasovno druženje sa fanovima završe kompozicijom Maska, publika im to nije dozvolila, pa su se Osvajači vratili na bis kako bi otpjevali opet S kim čekaš dan, a koncert su završili pjesmom Pronađi me.

Večeras je na programu drugo veče festival kada će se predstaviti New Citizens, Sane i Vanja Radovanović, dok će u revijalnom dijelu nastupiti Van Gogh.

Galerija

Bonus video: