"Asfaltiranje" od 6. septembra: Najavljeni Elijah & Skilliam, Brtuzz, Bad Copy, Prti...

Ovogodišnji festival imaće i kamp sa "Pecki" stejdžom na kom će se odvijati dnevni program festivala
62 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2013. 20:26h

Treća hip-hop manifestacija Asfaltiranje, koja će biti održana od 6. do 8. septembra na sportskom aerodrumu Špiro Mugoša, okupiće veliki broj rep izvođača iz regiona, kao i šire. Naime, ove godine, glavne zvijezde biće dj-evi Elijah & Skilliam iz Velike Britanije, kao i holandski dj Brutuzz. Ellijah & Skilliam su osnivači trenutno vodećeg grime labela zavanog Butterz, koji promovise MC - eve i producente kao sto su: Terror Danjah, Swindle, Royal T, Trim, P Money, S-X i mnoge druge. Elijah & Skilliam su članovi prstižnog muzičkog sajta 22tracks.com

Brutuzz je DJ iz Amsterdama, osnivač Sonic Boom festivala, koji svake godine dovodi prestižna grime, dubstep, hip hop, bass imena. Takođe je član 22tracks.com

Pored njih, najavljen je i nastup izvođača Bad Copy, Prti Bee Gee & Bvana, Jung B, Jesh, Krankšvester, Phat Phillie, Urban Roots, VIP, Mystic Styles i Andrea 3000.

Mystic Stylez je beogradski DJ kolektiv koji ove godine predstavljaju: Feloneezy, Jackie Dagger, Jung B, Phillie P i Rex Regis.

Što se tiče izvođača iz Crne Gore, nastupaju Sivilo, Mono, The Coming Show, Dadaman, Regeneracija, Maraku, 2 Beat i Rex Regis. Takođe, dolaze i DJ-evi "Chew The Fat! Croatia" iz Hrvatske.

Ovogodišnje Asfaltiranje imaće i Art program u kojem će učestvovati Linnch i K13.

- Čast mi je da mogu da najavim premijerni nastup benda Urban Roots na čelu sa BimBimmom, najpopularnijim reperom sa Kosova, iz ekipe P.I.N.T. S obzirom na to da dolaze Srbi, Hrvati, Bosanci... realno je da ispoštujemo i pet odsto albanskog stanovništa koje živi u Crnoj Gori i obezbijedimo učešće repera koji se izražavaju na albanskom jeziku - kaže za Vijesti Marko Pavlović (MC Marko), sekretar NVO Metafora, koja je organizator Asfaltiranja.

I pored toga što je sastav Prti Bee Gee prošle godine već bio gost na njegovoj manifestaciji i što je nedavno nastupio na Ivangrad festu, MC Marko je siguran da će i oni privući mnoge ljubitelje hip-hopa.

- Ovog puta Prtijevci dolaze sa Bvanom i repertoar će se razlikovati od prošlogodišnjeg. Mnogo ljudi ih voli i sluša. Prošle godine su došli kao iznenađenje i nisu bili reklamirani. Smatram da im dugujem nastup na svakom narednom Asfaltiranju, jer su spasili drugo veče prošlogodišnjeg izdanja. Ako se sjećate, prošle godine trebalo je da nastupe Bad Copyjevci, ali su se našli u katastrofalnom zastoju u Hrvatskoj i nisu mogli da stignu na nastup u Podgoricu. Na moj poziv u pomoć u 17 časova popodne, Mikri i Eufrat (članovi dua Prti Bee Gee) su bez problema sjeli na avion u 19 sati i stigli na vrijeme. A kakav su šou napravili, o tome da ne pričamo - objašnjava Marko.

Sekretar NVO Metafora, u sklopu priprema za Asfaltiranje, posjetio je festival Fresh Island, na hrvatskom ostrvu Pag, odakle je donio pozitivna iskustva.

- Fresh Island je ogroman festival sa velikim budžetom. Što da vam kažem, osim imena Snoop Dogg, KRS One, Asap Rocky, Iggy Azalea. Publiku tamo čine Englezi, Holanđani, Italijani i mali broj Hrvata, Slovenaca čija je platežna moć mnogo veća nego našim posjetiocima. Glavni organizator tog festivala je headliner Asfaltiranja 2013, DJ Phat Phillie, najznačajnije regionalno ime kada je hip hop u pitanju - izjavio je Marko i objasnio na koji način mu je to iskustvo pomoglo da unaprijedi podgorički festival.

Prti Bee Gee

- Phillijeva podrška nam je mnogo pomogla u sazrijevanju. Mnogo njegovih savjeta i ideja je primijenjeno i činjenica da smo postali pobratimski festival sa Fresh Islandom je veoma velika stvar za nas. To znači da smo na pravom putu da se održimo uz rapidan rast. U sazrijevanju se mora svaka stepenica dodirnuti, tako da istinski vjerujem da ćemo jednog dana moći ljubiteljima hip hopa da serviramo u Podgorici nekoliko svjetskih imena - siguran je Marko.

Cijene kao u kafićima

Kako kaže, kompletan cjenovnik pića, hrane, ulaznica, prevoza, kao i sve informacije vezane za kamp, naći će se na sajtu asfaltiranje.me do kraja nedjelje.

- Ono što već sada možemo da potvrdimo je da će cijene hrane i pića biti iste kao u kafićima i picerijama u užem dijelu Podgorice, što za festivale i nije običaj. Potrudili smo se da budemo pristupačni sa cijenama, jer smatramo da hip hop publika u Crnoj Gori to zaslužuje - siguran je Marko.

Bad Copy

"Pecki" u kampu

Ovogodišnji festival imaće i kamp sa "Pecki" stejdžom na kom će se odvijati dnevni program festivala. Kapacitet kampa je 400 šatora, infrastruktura kampa će biti šank, hrana, tuševi, štab, obezbjeđenje.

- Svi koji kupe ulaznicu za festival, moći će da provode vrijeme u kampu i postave šator. Mail preko koga se potencijalni posjetioci kampa mogu obratiti za instrukcije je persi@t-com.me - otkriva on.

Galerija

Bonus video: