Branka Šćepanović: Nijesam znala da budim tolike emocije

„Rado bih snimila nove pjesme, ali mi je za to potrebna podrška izdavača”, kaže pjevačica
179 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2013. 17:18h

Legenda crnogorske narodne muzike Branka Šćepanović opet će biti gošća Cucke jeke, 10. avgusta u Kobiljem Dolu. Prošlogodišnji nastup u Cucama bio je povod da napravi veliki solistički koncert krajem 2012. u KIC-u Budo Tomović, a na pitanje da li će joj ovaj biti podstrek za turneju, kaže:

- Planirala sam to. Nakon koncerta u Podgorici, zajedno sa ljudima iz KIC-a Budo Tomović dogovorila sam se da mi pomognu da napravim truneju. Veoma bih željela da se to dogodi, ali ipak mislim da nije pravo vrijeme dok ljetnja sezona traje. Vjerovatno ćemo čekati jesen, a do tada publika koja želi da me čuje može doći u Cuce 10. avgusta - ističe Šćepanović, koja je prošle nedjelje nastupila u okviru Festivala tamburica u Bijelom Polju.

Za Cuce je spremna, samo je još ostalo da vidi ko će je tog dana pratiti.

- Te detalje treba da dogovorim sa organizatorom, Dragoljubom Đuričićem. Publika mora znati da je to njegov koncert, pa od mene može očekivati svega nekoliko pjesama - najavljuje.

Ona i Dragoljub još su prošle godine dogovorili vokalno- bubnjarsku saradnju.

"đuričić mi je da će mi napraviti pjesmu koja će biti zapamćena. Vjerovatno zbog silnih obaveza i nastupa nema vremena, a nedavno mi je rekao da dogovor nije zaboravio..."

- Obećao mi je da će mi napraviti pjesmu koja će biti zapamćena. Vjerovatno zbog silnih obaveza i nastupa nema vremena, a nedavno mi je rekao da dogovor nije zaboravio. Šteta bi bilo da ne napravimo pjesmu zajedničkim snagama, jer bi, sigurna sam, bila uspješna. Zapaženo je prošao i nastup sa gitaristima Srđanom Bulatovićem i Darkom Nikčevićem kada smo zajedno izveli “Još ne sviće rujna zora”. Tih nekoliko minuta koliko je trajala pjesma, sem nas se, što bi rekli, ni muva nije u sali čula. I sa njima sam se dogovarala da snimim nekoliko narodnih pjesama za njihov album - priča Šćepanović. Do sada je pjevala “gorštačke” pjesme, a saradnja sa Đuričićem treba da pokaže novu Branku i novu emociju.

- Pretpostavljam da bi Dragoljub htio da napravi pjesmu koja oličava Cuce i uopšte taj kraj Crne Gore. Uz moj glas i vjerovatno bubnjare, to bi zaista bilo nesvakidašnje - sigurna je ona.

Iza koje je više od 40 godina karijere, ali ne krije da je na prošlogodišnjem koncertu u Podgorici imala tremu.

- Bila je tolika da mi je malo falilo da zaplačem od uzbuđenja. Mislim da se to i osjetilo, jer kad se suzdržavate da ne pustite suzu, teško je pjevati. To je bilo samo na početku, kasnije sam uživala gledajući publiku koja pjeva sa mnom - prisjeća se.

- Prvi put sam se pojavila sama i imala solistički koncert. Obično moje kolege najave solistički koncert, pa više pjevaju gosti nego oni - dodaje Šćepanović. Ona se suzdržala suza, što mnogim ljubiteljima njene pjesme te večeri nije pošlo za rukom.

- Znala sam da me se publika uželjela, ali da budim tolike emocije, zaista nijesam mogla da pretpostavim. Posebno me je iznenadilo to što je posljednjih desetak minuta koncerta publika bila na nogama, svi su sa mnom pjevali i ispoštovali me maksimalno. To rijetko koji pjevač doživi - ističe ona.

Ipak, za sada ne razmišlja o novom albumu.

- U ovakvoj situaciji, teško. Rado bih snimila nove pjesme, ali mi je za to potrebna podrška izdavača. Što se tiče kompilacija sa starim numerama, da bi one bile objavljene, neko mora da otkupi prava od PGP RTS-a - objašnjava Šćepanović.

Ona se trenutno sa porodicom odmara na Crnogorskom primorju gdje će, kako kaže, biti do kraja ljeta. U ranijem intervjuu za Vijesti je otkrila da je jednom na plaži jurio paparaco.

- Nema više toga. Vidim da su se svi dali na Grand produkciju, pa više nas niko i ne gleda, što je dobro - zaključuje Šćepanović.

Bila i na modnoj pisti

Branka Šćepanović se nedavno oprobala i na modnoj pisti. Naime, prije nekoliko mjeseci na reviji u Podgorici je nosila modele crnogorske kreatorke Nade Koljenšić.

- To je bilo veoma simpatično. Jedva sam pristala jer imam i višak kilograma i nikad nijesam razmišljala o tome da bih se mogla pojaviti i u toj ulozi, pa me je poziv zatekao. Revija je bila veoma uspješna, a pored mene među učesnicama bilo je još četiri-pet srednjovječnih dama, pa smo bile simpatične publici. Sad kad se sjetim toga, drago mi je što sam bila dio te manifestacije - kažeona.

Galerija

Bonus video: